15 város, ahol csónakázhatunk az utcákon
2018. szeptember 19. írta: captain schuro

15 város, ahol csónakázhatunk az utcákon

  Giethoorn, Hollandia. Giethoorn házait csak gyalog fahidakon vagy vízen csónakokkal lehet megközelíteni, ezért a holland Velencének is nevezik.

csonakazhatunk_1.jpg

csonakazhatunk_2.jpg

csonakazhatunk_3.jpg

Szucsou, Kína. A Jangce mélyen fekvő deltavidékén elhelyezkedő várost sűrűn behálózzák a csatornák, ezek is hozzájárulnak a festői látképhez. Már a 20. század derekán kiszámították, hogy a csatornákon átívelő 310 híd miatt egységnyi területre több híd jut, mint Velencében.

csonakazhatunk_5.jpg

csonakazhatunk_4.jpg

csonakazhatunk_6.jpg

Velence, Olaszország. Különleges fekvése, lenyűgöző építészeti csodái, romantikus hangulata és világhírű karneválja egyszer az életben mindenki számára kötelezővé teszik az Adria királynőjeként becézett Velencét.

csonakazhatunk_7.jpg

csonakazhatunk_8.jpg

csonakazhatunk_9.jpg

Ganvie, Benin. Sokan Afrika Velencéjének is nevezik Ganviét. A nyugat-afrikai Benin déli csücskén elterülő 20 000 lelket számláló település különlegességét az adja, hogy összes háza bambuszcölöpökön nyugszik.

csonakazhatunk_10.jpg

csonakazhatunk_11.jpg

csonakazhatunk_12.jpg


Brugge, Belgium. A várost sokszor az észak Velencéjének is nevezik, hiszen számos csatorna szeli át. Az óvárost körülvevő régi erődítmények és malmok maradványai ezen csatornák mellett találhatóak. 

csonakazhatunk_13.jpg

csonakazhatunk_14.JPG

csonakazhatunk_15.jpg


Bangkok, Thaiföld. A várost északról délre keresztezi a Csaophraja folyó, az ehhez csatlakozó keskeny csatornák pedig minden irányba behálózzák a várost. Gyakorlatilag egy óriási Velence ez, pompa helyett néhol felhőkarcolókkal, máshol nyomorral a csatornapartokon.

 

csonakazhatunk_16.jpg

csonakazhatunk_17.jpg

csonakazhatunk_18.jpg

Stockholm, Svédország. Az észak Velencéjeként is gyakran becézett Stockholm 53 híd által összekötött, 14 szigetre épült.


csonakazhatunk_19.jpg

csonakazhatunk_20.jpg

csonakazhatunk_21.jpg

Annecy, Franciaország. A "Savoie Velencéje", az "Alpok gyöngyszeme" elnevezésekkel büszkélkedő város. Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli.

 

csonakazhatunk_22.jpg

csonakazhatunk_23.jpg

csonakazhatunk_24.jpg

Hamburg, Németország. Az Alster folyó belvárost átszelő ágait csatornákká építették ki. Hamburgot számtalan kanális, apró csatorna, és vizesárok szeli át, melynek következtében a Hanza-város a világ hidakban talán leggazdagabb települése. Több mint 2500 híd van a városban, amivel megelőzi Amszterdamot (1200 híd) és Velencét (400 híd) is.

 

csonakazhatunk_25.jpg

csonakazhatunk_26.jpg

csonakazhatunk_27.jpg

Ko Panyi, Thaiföld. A város alapítók vándorló halászok voltak. Az alapítóknak házat azért nem vehettek a szárazföldön, mert ezt akkoriban egy külföldi sem tehette meg, tiltották a thai törvények. Arra azonban mód volt, hogy a vízen, cölöpökön építkezzenek.

 

csonakazhatunk_28.jpg

csonakazhatunk_29.jpg

csonakazhatunk_30.jpg

Utrecht, Hollandia. Az Oudergracht vagy más néven öreg csatorna végig fut a városközponton. Bár egykoron a vízparton szinte csak raktárépületek álltak, ma már kávézók és éttermek várják a partra szálló vendégeket.

 

csonakazhatunk_32.jpg

csonakazhatunk_31.jpg

csonakazhatunk_33.jpg

Birmingham, Anglia. A város híres csatornarendszere, mely hosszabb, mint az itáliai Velencéé, az 1760-as években épült ki, a kereskedelmi szállítást könnyítette. 

 

csonakazhatunk_34.jpg

csonakazhatunk_35.JPG

csonakazhatunk_36.jpg

Wuzhen, Kína. A 2000 éves történelem kiválóan tükröződik a rejtélyes lebegőhidakon, a bonyolult fafaragványokon és a régi köves ösvényeken. A város még mindig őrzi a hagyományokat, ókori jellegét gyönyörűen fenntartja.

 

csonakazhatunk_38.jpg

csonakazhatunk_37.JPG

csonakazhatunk_39.jpg

Kerala, India. Kerala igazi nevezetessége a "backwaters" avagy a 900 km hosszú kanális rendszer, mely átszeli a tartományt, s bármelyik pontján hajókázva csodálatos látványban lehet része az idelátogatóknak.

 csonakazhatunk_40.jpg

csonakazhatunk_41.jpg

csonakazhatunk_42.jpg

Can Tho, Vietnam. Nevezetes az úszópiacairól, a környék rizspapírgyártó falvairól és a festői csatornáiról. A várost vízi utak hálózata köti össze a delta rizsföldjeivel.

csonakazhatunk_43.jpg

csonakazhatunk_44.jpg

csonakazhatunk_45.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr5014249747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.