Ehető héjú banán
2018. szeptember 25. írta: captain schuro

Ehető héjú banán

Egy Japán cég a D & T Farm kezdett el kísérletezni a teljes mértékben ehető banánnal. A gyümölcs a Mongee nevet kapta, ami annyit tesz: hihetetlen.

banan1.jpg

Az egész csak ártatlan próbálkozásnak indult, amit a cég műszaki fejlesztési menedzsere, Setsuzo Tanaka gondolt ki. Az ehető héj titka a gyümölcs termesztésében rejlik. A banánfákat -59 Celsius fokos környezetben nevelik, majd átültetik, így a gyümölcs gyorsabban növekedésnek indul, amihez a héj nem tud alkalmazkodni, így abból salátalevélhez hasonló textúrájú, vékony burok lesz a jól megszokott, hámozható héj helyett.

banan2.jpg

A cég szerint a banánhéj tele van B6-vitaminnal, magnéziummal és jótékony aminosavakkal, na de mi a helyzet az ízével?

banan3.jpg

Állítólag nem teljesen íztelenek ezek a vékony héjak, azonban maga a gyümölcs sokkal "trópusibb", erősebb ízű, már-már az ananászhoz hasonlít. Ehhez azonban meg kell várni, míg a banán külsején megjelennek a barna foltok, vagyis a gyümölcs beérik.

banan4.jpg

Ha valaki kipróbálná, annak Okajamáig kell utazni, ugyanisaz egyetlen hely, ahol meg lehet kóstolni, az egy Tenmanya Okayama nevű üzlet. Hetente érkezik szállítmány, mindössze 10 darab banánnal, melynek darabja átszámítva nagyjából 1500 forintot kóstál.

banan5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr3514262809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása