A 10 legbizarrabb város, ahol élnek vagy éltek emberek.
2018. október 01. írta: captain schuro

A 10 legbizarrabb város, ahol élnek vagy éltek emberek.

A hong kongi Kowloon Walled City a világ legsűrűbben lakott, bármiféle építész részvétele nélkül felépített fallal körülzárt városa volt.

legbizarrabb_varos1.jpg

Slab City egy kemping város a Colorado-sivatagban, Délkelet California.

legbizarrabb_varos2.jpg 

Miracle Park egy vallási közösség, szexuális bűnelkövetők ehabilitációs helye Pahokee város peremén, Floridában.

legbizarrabb_varos3.jpg

Coober Pedy egy sivatagos környezetben lévő, opálbányászatáról ismert kisváros Dél-Ausztráliában. Félsivatagos környéken, egy lapályos, helyenként sziklás-dombos területen található. A környéket a bányaüregekből kihányt meddő kis dombjainak ezrei borítják. A városban a nyáron elviselhetetlen meleg miatt általánossá vált a föld alatti élet. 

 

legbizarrabb_varos4.jpg

legbizarrabb_varos5.jpg

A vöröslámpás negyed Amszterdamban, ezt a városrészt mindig turisták özöne tölti meg. Főképp sötétedés után érdemes idelátogatni, akkor kezdődik az igazi élet. Rózsaszín megvilágítású kirakatokban, szemérmeskedő pózokban üldögélve vagy álldogálva kínálják "portékájukat" a hölgyek, igencsak minimalista "csomagolásban", 1996-tól teljesen törvényesen (1815-1996. illegális volt a prostitúció). 

legbizarrabb_varos6.jpg

The Villages egy nyugdíjas közösség, Sumter County, Florida.

legbizarrabb_varos7.jpg

Miyake-jima az Izu szigetcsoport egyik része Japánban, délkeletre Honshu városától. A szigeten működő vulkán van, ám a lakosok mégis visszaköltöznek, még ha veszélyben is vannak. Legutóbb 2006. január 1-jén költöztek vissza az ottlakók, akik kötelesek gázálarcot tartani otthon. Nem kell mindig viselniük, de a levegő kéntartalma miatt ajánlott.

legbizarrabb_varos8.jpg

Roswell az USA egyik városa, Új-Mexikó állam délnyugati részén, Chaves megyében található. Roswell - az 51-es körzettel együtt (az elméletek szerint itt őrzik a földönkívüli testeket) - lett a földönkívüli összeesküvés-elméletek központja.

legbizarrabb_varos9.jpg

Manshiyat Naser, más néven Szemétváros egy nyomornegyed a Mokattam hegy tövében, Kairó peremén Egyiptomban. A lakosság Kairó szemetét hasznosítja újra, gyakorlatilag a város szemétből él. Bár utcák, üzletek és lakások vannak, infrastruktúrája nincs. Épp úgy, ahogy folyóvíz, csatorna és villanyáram sem. 

 legbizarrabb_varos10.jpg
Gibsonton város, Hillsborough County, Florida, cirkuszi emberek pihenőhelye szezonon kívüli időszakban.

legbizarrabb_varos11.jpg

NEFT Daslari város Azerbajdzsán fővárosától, Bakutól 100 km-re, a Kaszpi-tengeren helyezkedik el, 55 km-re a legközelebbi partszakasztól. Ez egy teljes város a tengeren, a világ legelső olajkútja, rengeteg fúrótoronnyal. A települést kezdetben egyetlen víz fölé épített út kötötte össze a szárazfölddel, majd szépen lassan kiépült a tenger feletti rendszer. NEFT Daslari egy valódi város, lakossága körülbelül 5000 fő és több mint 300 km az utcákat képző út.

legbizarrabb_varos12.png

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr6114275731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása