A Seraphinianus-kódex, betekintés egy különös világba.
2018. október 06. írta: captain schuro

A Seraphinianus-kódex, betekintés egy különös világba.

A Seraphinianus-kódex (eredeti nevén: Codex Seraphinianus) egy útmutató valamilyen másik meg nem nevezett világba, ahol megismerhetjük egy fiktív világ szürreális írásmóddal definiált és kielemzett részleteit. A könyvet Luigi Serafini iparművész írta, feltehetően 30 hónap alatt, 1976-1978 között. Mai napig nem sikerült megfejteni, hogy vajon miért készítette el a könyvet, mely már 8 kiadást is megért.


Az eredeti kétkötetes kódex.

 kodex1.jpg

A könyvben tizenegy fejezetre tagolva betekintést kapunk a különös világ állat- és növényvilágába, majd a későbbiekben az ott élő emberek szokásairól, ruházkodásáról és egyéb tevékenységeiről informálódhatunk.
Mivel a könyv máig megfejthetetlen nyelven íródott olyan betűkkel melyek szintén nem tisztázott eredetűek, sok nyelvész és kutató munka eredménye az a feltételezés hogy az oldalak számozása a 21-es számrendszer szerint történt.


Az emberi képzelőerőt is zavarba ejtő illusztrációk teszik a művet olyan szóbeszédek és viták alapjává miszerint Luigi Serafini egy másik világban látott dolgokról ír. Saját bevallása szerint azért készítette el ezt a munkáját hogy egy átlag embert szembeállíthasson azzal az érzéssel mint amikor egy még olvasni nem tudó gyermek kezébe könyv kerül melyet a teljesség élményével képes nézegetni anélkül hogy egy szó is értene a látottakból.


Ez a magyarázat sokak számára nem elfogadott mivel gyakorlatilag felesleges vesződés lett volna a semmivel, mégis a könyv első kiadásból fennmaradt példányai 8000 dollárt is megérnek mára.

kodex2.jpg

kodex3.jpg

kodex4.jpg

kodex5.jpg

kodex6.jpg

kodex7.jpg

kodex8.jpg

kodex9.jpg

kodex10.jpg

kodex11.jpg

kodex12.jpg

kodex13.jpg

kodex14.jpg

kodex15.jpg

kodex16.jpg

kodex17.jpg

kodex18.jpg

kodex19.jpg

kodex20.jpg

kodex21.jpg

kodex22.jpg

kodex23.jpg

kodex24.jpg

kodex25.jpg

kodex26.jpg

kodex27.jpg

kodex28.jpg

kodex29.jpg

kodex30.jpg

kodex31.jpg

kodex32.jpg

kodex33.jpg

kodex34.jpg

kodex35.jpg

kodex36.jpg

forrás: wikipédia

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr5214285555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása