24 híresség az ismertség előtt   
2018. október 28. írta: captain schuro

24 híresség az ismertség előtt   

Nicolas Cage, 24 éveshiresseg_1.jpgCage-et, aki a Beverly Hills High School növendéke volt, már fiatal korában vonzotta a mozi világa. Első filmes élménye egy iskolai produkcióhoz, a Golden Boy c. kisfilmhez kötődik.

Jodie Foster, 19 éveshiresseg_2.jpgMár 1965-ben feltűnt a reklámokban, majd később szórakoztató sorozatokban is. 1969-ben debütált a Mayberry R.F.D. című filmben. 


Tom Cruise, 22 éveshiresseg_3.jpgElső fontosabb szerepe az 1983-as Kockázatos üzlet (Risky Business) című filmben volt. Ettől kezdve sok A-kategóriás film főszereplőjeként vált Hollywood-szerte ismertté. 


Jackie Chan, 23 éveshiresseg_4.jpgKong-száng, a későbbi Jackie, 1960-ban kezdett a hírneves Pekingi operában ahol a következő tíz évet rendszeres edzéssel töltötte, színjátszással, énekléssel, harcművészetekkel és akrobatikával foglalkozott. Jűn Lau (Yuen Lo) néven tagja volt az iskola legjobb diákjaiból álló, Hét Kis Szerencse nevű előadócsoportnak. Nyolcévesen a Kis Szerencse-csoport többi tagjával együtt szerepelt a Big and Little Wong Tin Bar című filmben (1962), ahol Li Li-hua játszotta az édesanyját.


Mickey Rourke, 27 éveshiresseg_5.jpgRourke filmszínészi bemutatkozása egy kis szerep volt Steven Spielberg 1941 című filmjében. Annak ellenére, hogy a A test melege című film nem az első szerepe volt, a benne nyújtott alakítása - gyújtogatóként - kellően magára vonta a közfigyelmet, rövid jelenete ellenére.


Louise Ciccone (Madonna), 23 éveshiresseg_6.jpgMiután 1977-ben New Yorkba költözött, hogy táncosként fusson be, a Breakfast Club, és az Emmy nevű csapatokban játszott, majd 1983-ban kiadta első önálló albumát Madonna címmel.


Kate Winslet, 21 éveshiresseg_7.jpgMár fiatalon is színésznő akart lenni, szülővárosában kezdte próbálgatni a szárnyait a Reading Repertory Theatre-ben, majd később a londoni West Enden is fellépett. Néhány jelentéktelen szerep után 19 évesen, 1994-ben tört be a film világába, amikor Peter Jackson ráosztotta az egyik főszerepet a Mennyei teremtményekben (Heavenly Creatures).


Judy Dench, 28 éveshiresseg_8.jpgA fiatal Judi Dench színpadon kezdte a karrierjét, többek között fellépett a National Theatre-ben és az Old Vic Theatre-ben is. Az 1960-as évek elején szinte csak kisebb tévés szerepeket kapott, 1965-ben figyeltek fel rá a Four in the Morning-ban. Három évvel később egy szerényebb költségvetésű Shakespeare feldolgozásban játszotta el Titániát.


Adam Sandler, 20 éveshiresseg_9.jpgTizenhét éves (1983) kora óta lépett fel különféle klubokban stand-up komikusként, mígnem felfedezője, Dennis Miller bemutatta a Saturday Night Live producerének. Mikor filmes karrierje útján igencsak megindult, otthagyta a show-világot. A Pancserockban, a Csúcsfejekben és a Segítség, karácsony!-ban kapott kisebb szerepek után a Billy Madisonnal debütált főszereplőként, ahol már a forgatókönyvbe is besegített.


Mark Wahlberg, 21 éveshiresseg_10.jpgWahlberg első szerepe A félelmek iskolája című 1993-as tévéfilmben volt, mozis debütjére pedig Danny DeVito oldalán került sor a Reneszánsz emberben. Az évtized második felében, majd a 2000-es években olyan sikeres produkcióban kapott főszerepet, mint a Boogie Nights, a Sivatagi cápák, a Viharzóna, Az olasz meló vagy a Négy tesó. 


Rachel Weiss, 23 éveshiresseg_11.jpgWeisz számára a kitörési lehetőséget a walesi rendező, Sean Mathias 1995-ös Design For Living című Noel Coward-színdarabja jelentette. Kisebb televíziós szerepek után az első moziszerepét a Láncreakció című filmben kapta Keanu Reeves oldalán. 


Sylvester Stallone, 24 éveshiresseg_12.jpgStallone számos meghallgatáson vett részt, de csupán alkalmi színpadi szerepeket kapott, így kénytelen volt első filmes alakítását a Kitty és Studs címen futó 1970-es pornófilmben nyújtani. Ugyanebben az évben a Stallone - A lázadó című filmdrámában szerepelt. Legtöbb korai filmjében csupán statisztaként tűnik fel. Első film főszerepét A Lordok bandája című filmben játszotta, 1974-ben, melynek forgatókönyvét is ő jegyzi, ezzel mérsékeltebb sikert ért el.


Drew Barrymore, 19 éveshiresseg_13.jpgElső televíziós szereplésére 11 hónaposan, egy kutyaeledel reklámfilmjében (Gainesburger Puppy Food) került sor, majd az áttörést tiszteletbeli keresztapja, Steven Spielberg rendezte E. T. - a földönkívüli (1982) című filmben játszott szerepe hozta el számára 7 évesen.


Tiffani Thiessen, 19 éveshiresseg_14.jpg1989-ben megkapta Kelly Kapowski szerepét a "Saved by the Bell" címû szappanoperában. A sorozat 5 év után ért véget, de Tiffani számára ez volt a kezdet. Aaron Spelling szerepet ajánlott neki a nagysikerü Beverly Hills 90210 TV sorozatban. Megkapta Valerie Malone szerepét.


Sandra Bullock, 24 éveshiresseg_15.jpgMár nyolcéves korában fellépett Nürnbergben, Bécsben és Salzburgban. Az USA-ba való visszatérte után az Észak-Karolina-i Greenville-ben színészetet tanult. Miután az egyik vizsga előadáson Csehov Három nővérében sikert aratott, 1990-ben a A dolgozó lány című tévésorozatban, majd 1991-ben a Szerelmi bájitalban kapott főszerepet. 


Julia Roberts, 23 éveshiresseg_16.jpgElső áttörése 1988-ban volt a Mystic Pizza és a Satisfaction című filmmel. Az 1990-ben az Acél magnóliák című filmben megformált szerepéért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában. 


Tilda Swinton, 22 éveshiresseg_17.jpgIgazán 1991-ben figyeltek fel rá, amikor Arany Vopitit kapott az Edward II. c. filmben nyújtott kiemelkedő alakításáért. 


Susan Sarandon, 22 éveshiresseg_18.jpg1970 óta szerepel filmekben. 1970-1971 között a World Apart című tv-sorozat főszereplője. 1975-ben első fontos filmszerepe a The Rocky Horror Picture Showban.


Elizabeth Hurley, 23 éveshiresseg_19.jpgSzínésznőként az 1980-as években kezdett el munkálkodni, majd 1995-ben lett modell, majd Londonban színházban kezdett játszani. Ezt különböző tévésorozatok alakításai követték, majd 1988-ban sor került filmes bemutatkozására is a Remando el Viento címû alkotásban.


Megan Fox, 18 éveshiresseg_20.pngFiatalon kezdett modellkedni, és miután 1999-ben megnyert egy modell versenyt, kezdett színészkedni. Első szerepe a Karibi vakáció volt 2001-ben.


Jim Carrey, 24 éveshiresseg_21.jpgAz első főszerepe Skip Tarkenton volt, az NBC The Duck Factory című sorozatában. Az elég rövid életű sorozatot 1984. április 12-től július 11-ig vetítették, aminek köszönhetően betekintést nyerhetett a színfalak mögé.


Michelle Pfeiffer, 20 éveshiresseg_22.jpgPfeiffer karrierje elején inkább sorozatokban tűnt fel, mint például a Fantasy Island, a Delta-ház vagy a Rossz macskák. 1980-ban kisebb filmszerepet kapott a Falling in Love Againben, Susan York partnereként. Ezután színjátszási leckéket vett és három televíziós filmben is feltűnt, ami előremozdította a karrierjét. Az első jelentősebb filmszerepét 1982-ben kapta a Grease 2-ben.


Robert Downey Jr., 23 éveshiresseg_23.jpgElső szerepét apja Pound című filmjében kapta, mindössze ötévesen egy kutyust alakított. Húszévesen csatlakozott a híres Saturday Night Live stábjához egy szezon erejéig. Ezután Hollywoodba költözött. 1987-ben megkapta első főszerepét James Toback rendező The Pick-up Artist című filmjében.


Jennifer Lopez, 21 éveshiresseg_24.jpgJennifer 19 évesen szereplőválogatásokra kezdett járni, míg egyszer felfigyeltek tánctudására, így megkapta az egyik mellékszerepet az In Living Color című amerikai vígjátéksorozatban, 1991-ben. Itt egy úgynevezett "fly girl"-t alakított. Ezt megelőzően már láthattuk MC Hammer U can't touch this című, 1987-es videoklipjében táncolni. Jennifernek az áttörést Janet Jackson egyik videoklipje hozta meg, amikor szerepet kapott az 1993-as That's the Way Love Goesban, majd az ezt követő világkörüli turnén is táncolhatott Janet Jackson mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr7214329051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.