A Kereskedők hídja   
2018. november 10. írta: captain schuro

A Kereskedők hídja   

A Krämerbrücke vagyis a "Kereskedők hídja" egy lakott híd Németország Erfurt városában, amely a Gera folyó egyik ága - a Breitstrom - felett hidal át. A híd mindkét oldalán egymással szorosan összeépült faszerkezetes házak vannak és egy a szűk sikátor fut közöttük végig. Hamar kereskedőcentrummá vált, innen kapta nevét is (a Krämer kereskedőt jelent). A hídon ma is 32 üzlet működik, amelyekben mindenféle hagyományos iparművészeti tárgyakat, kézzel festett kerámiákat, kézzel fúvott üvegárut, ékszereket, fafaragásokat, és régiségeket kínálnak. A házakban találhatóak kávézók továbbá éttermek is, amelyek finom türingiai specialitásokat kínálnak az idelátogatóknak.

A híd egyedülállónak számít Európában, és gyakran összehasonlítják a firenzei Ponte Vecchio híddal. Krämerbrücke híd eredetileg fából épült 1117-ben a Via Regia (Magas Út) kereskedelmi útvonal részeként, de miután többszöri tűzvész pusztította, a városi tanács úgy döntött, hogy a hidat kőből építik újjá. A kőhíd építése 1325-ben fejeződött be, a híd szerkezetére favázas házakat építettek és két kőtemplom került mindkét végére.

1472-ben a várost ismét egy tűz pusztította, amely lerombolta a város felét, valamint elpusztult majdnem az összes ház a hídon. Ezt követően a hidat a jelenlegi szerkezeti formájában 62 épülettel újjáépítették, majd a későbbi átépítések következtében az épületek közül csak 32 épületet hagytak meg. A két hídfőn lévő templom közül - jelenleg- csak a híd keleti végén lévő Szent Egyed Templom maradt fenn.

kereskedok_hidja1.jpg

kereskedok_hidja10.jpg

kereskedok_hidja11.jpg

kereskedok_hidja15.jpg

kereskedok_hidja16.jpg

kereskedok_hidja17.jpg

kereskedok_hidja12.jpg

kereskedok_hidja2.jpg

kereskedok_hidja13.jpg

kereskedok_hidja3.jpg

kereskedok_hidja14.jpg

kereskedok_hidja4.jpg

kereskedok_hidja5.JPG

kereskedok_hidja6.jpg

kereskedok_hidja7.png

kereskedok_hidja8.jpg

kereskedok_hidja9.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr3014363089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.