Érdekes képek a világ minden tájáról. - 11.
2019. február 02. írta: captain schuro

Érdekes képek a világ minden tájáról. - 11.

1. Izlandi jégbarlang naplementekor.2. Bronz érmékkel töltött korsó, amit egy 15. századi szamuráj házban végzett ásatás során találtak.3. Polip-tojások.4. Jatayu, a világ legnagyobb madár szobra. Jatayu volt az a keselyű formájú félisten aki megpróbálta megmenteni Szítát, amikor Rávana elrabolta őt és elvitte magához Lanká szigetére.5. Sziklából kinőtt fa.Egy macska virágok közt.7. Egy fa, ami a halála után sem adta fel.8. Naplemente Tyumeny-ben, Oroszország.

9. Kamilla-út.10. Zágráb főtere, miután a horvátok bejutottak a labdarúgó világbajnokság döntőjébe.11. A vihar varázsa.12. Félig zöld-félig piros falevél.13. A macska beszökött a Leonardo da Vinci Múzeumba és elaludt az egyik kiállítóteremben.14. Csak egy kérdés: hogy?!15. Csak egy szív alakú eper.16. Itt a bizonyíték arra, hogy a természet figyel minket.17. Nem a legjobb idő a szellőztetésre.18. A veréb szárnyai máshol vannak a tükörképében.19. Moondyne Joe angol fegyenc, Nyugat-Ausztráliában, annyiszor szökött meg a börtönből, hogy külön neki építettek egy megerősített menekülésbiztos cellát.

20. Japánban mindössze 6 nap alatt javították ki ezt az utat.
21. Victoria királyné uralkodása alatt a britek hittek a zombikban és a vámpírokban. Annyira féltek ezektől, hogy a sírokat vas ketrecbe zárták, a sírjukból felébredő élőhalottak ellen.22. A világ legöregebb teknőse - a bal oldali fotó 1900-ban készült, a jobb oldali pedig 2015-ben.

23. Egy farm a burgonyaföldek között.24. Halbőrrel vonták be egy összeégett nő testét, amíg új bőr nem képződött rajtuk.25. Coober Pedy a földalatti város Ausztráliában. A nyáron elviselhetetlen meleg miatt általánossá vált a föld alatti élet a városban. Ennek ötlete az első világháború földalatti bunkerjeiből hazatért katonáktól származott, akik hamar felismerték, hogy a föld alatti lakhely megvéd az elviselhetetlen nyári melegtől, valamint az igen hideg éjszakáktól is. Mára a város lakosságának a fele ilyen, dugouts nevű föld alatti házakban él, melyeket főleg a kisebb dombocskák oldalába vájtak.

26. A normandiai partraszállás, a Steven Spielberg rendezte háborús filmdráma, a Ryan közlegény megmentése (1998) forgatása során. Az első 24 percben lejátszódó normandiai partraszállás jelenete, amit „minden idők legjobb csatajelenetei” között tartanak számon. A filmben feltűnő Omaha Beach helyszínét Írországban építették fel, ami 11 millió dollárba került. Az itt felvett képkockákon valódi, végtagjaikat leamputált emberek is láthatók, akik a film szerint a csatában megsebesült, kezüket-lábukat elvesztő katonákat alakítanak. A stáb 40 hordó „hamis” vért használt fel arra a részre, ahol a katonákat a víz alatt éri találat.
27. Ez a Kínai gazdálkodó 16 évig tanulta a jogot, hogy beperelje a vegyi céget, amely a falu folyóját szennyezte. 2017-ben végül megnyerte az ügyet a nagyvállalat ellen.28. Így néz ki 1,6 milliárd dollárnyi aranyrúd.

29. Egy tojásból bújtak elő a teknőcikrek – az aprócska ikrek még a tenyésztőt is meglepték. Azt mondja, mióta teknősökkel foglalkozik, még nem látott hasonlót. Az ikerteknősök, akiknek még a mintájuk is megegyezik, közös szikhólyagon osztoztak, ezért a “születésüket” követően még hetekig össze voltak kötve egymással. Mikor a szikhólyagból kiürült a táplálék az ikrek megkezdhették önálló életüket.
30. Ez a kép valahol az indiai autópályán történt. Két elefánt búcsuzik egymástól, mielőtt elveszik őket.31. Freddy, a teknős megsérült egy brazíliai erdőtűzben, páncélja már nem védte meg őt többé és veszélybe került az élete. Egy állatvédő szervezetnek azonban eszébe jutott egy remek megoldás arra, miként menthetnék meg. A világon elsőként, egy 3D nyomtató segítségével új páncélt készítettek neki a The Animal Avangers nevű szervezet önkéntesei. A műpáncélt teljesen a teknősre szabták, az tökéletesen illeszkedik rá, és még megfelelő festést is kapott, hogy újra régi pompájában tündökölhessen Freddy.32. A Velociraptorok a Jurassic World című film forgatásán, a jelenetet számítógépes grafikával dolgozták fel.33. A második világháború alatt a 18 éves Marilyn Hare színésznő megígérte, hogy 10 000 frontra induló katonát megcsókol. Az első napon 733 katonát tett boldoggá.

34. A 17 éves Leonard Knight életét egy zseb-biblia mentette meg az első világháborúban.
35. Defektet okozó tárgyak gyűjteménye egy gumijavító műhelyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr6314604212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása