25 makacs háztulajdonos, aki sok fejtörést okozott a kivitelező cégeknek
2019. március 23. írta: captain schuro

25 makacs háztulajdonos, aki sok fejtörést okozott a kivitelező cégeknek

Egy nagyobb építkezés nem csak megelőző vizsgálatokból, tervrajz-készítésből és magából a tervek megvalósításából áll, sokszor váratlan problémákkal is meg kell küzdeniük a kivitelező cégek embereinek. Ilyenek például a makacs háztulajdonosok, akiket noha senki sem kötelezhet az otthonunk elhagyására, azért egy bizonyos összeghatár felett már illik igent mondaniuk az ajánlatokra. Az alábbi tulajdonosok makacssága azonban filmbe illő, hiszen több százmilliókért cserébe sem voltak hajlandóak elhagyni otthonaikat. Így a tervezőknek más megoldást kellett találniuk.

A kínai Szucsou városban 2013 júliusában luxus-lakóparkot adtak át, egy apró probléma volt a látképpel: egy korábbi makacs háztulajdonos…


Egy makacs háztulajdonos háza egy úgynevezett halmon helyezkedik el, mert az építészek a ház körüli utat kiegyenesítették egy új lakóövezet építési helyén, Yibinben, Szecsuán tartományban


A fotón látható házat nem tudták lebontani mert a tulajdonos nem egyezett bele a házért felajánlott pénzösszegbe, Nanning, Kína, 2015.


Edith Macefield tulajdona ez a ház, aki elutasította házának eladását, még akkor is, amikor 1 millió dollárt ígértek érte. Ő a Fel! című mesefilm inspirációja.


A fotón látható Washingtonban lévő ház tulajdonosának 3 millió dollárt ajánlottak fel a házért cserébe, de ő visszautasította az ajánlatot. Később eladta 4 millió dollárért.


A washingtoni beruházó annyira reménykedett, hogy egyszer sikerül majd megvásárolnia ezt a két bérházat, hogy a házak fölé építette irodaépületét.


A fotón látható épületek lakói elutasították a lakásukból való kiköltözést amíg a környéken lévő házak lebontása zajlott, így az ő lakásaik el vannak különítve.


Vera Cooking nem adta el a házát a “Penthause” újság alapítójának, Bob Guccioninak, aki kaszinót építtetett volna a régi ház helyére. Később pedig visszautasította Donald Trump ajánlatát is.


A portlandi Randal Acker nem adta be a derekát, így a Portlandi Egyetem egy egész tömböt húzott fel a háza köré.


Habár már csak az ő háza maradt meg egyedül a környéken, a francia Salah Oudjani akkor sem hajlandó eladni a kávéházat, ahol 46 éven át dolgozott.


Egy makacs ház tulajdonos a közlekedés utjában Pekingben.


Kína. A fotón látható hölgy egy évig lakott annak a háznak a maradványai közt ami lebontásra került. Ez idő alatt a víz és a villany ki volt kapcsolva a romos házban.


Ennek a társasháznak a tulajdonosai nem voltak hajlandó eladni a házukat az autópályát építő cégnek. Végül a zaj miatt kénytelen voltak elköltözni, de a ház azóta az építőipari cégek elleni ellenállás jelképévé vált.


Ez a gótikus hatású, kesleny kis ház két hatalmas lakóház közé ékelve hirdeti lakói makacsságát.


Kínában bizony nincs lehetetlen. Guangzhouban három család is nemet mondott otthonuk eladására, mivel kevesellték a felajánlott összeget. A várostervezőknek így körgyűrűt kellett építtetniük ahhoz, hogy a tervezett autóutak zavartalanul fogadhassák a forgalmat.


Ők tényleg a híd alatt élnek.


A Victoria hotel két makacs háztulajdonos háza köré épült.


A kínai építészek másik irányba tereltek egy folyót azért, mert egy 900 éves régi falu lakói nem voltak hajlandóak elköltözni.


Az új út egy házba ütközik, azért mert a ház tulajdonosa kategorikusan nemet mondott a háza eladására és egy új helyre költözésre is!


Egy toronto-i dupla lakás egyik tulaja nem volt hajlandó elköltözni, ezért egyszerűen levágták a másik lakást, az övét pedig meghagyták.


Ez a gótikus hatású, kesleny kis ház két hatalmas lakóház közé ékelve hirdeti lakói makacsságát.


A fotón látható kis söröző nem eladó, ezért a lakótelep a söröző köré épül.


Az utolsó régi ház a Nanpu híd alatt egy shanghai parkolóban, Kínában. Néhány nappal később a házat lebontották a tulajdonos pedig, Szó Yuji egy szolgálati lakásba költözött.


Egy melbournei modern társasház, mely egy régi stílusú otthont vesz közre. Tulajdonosa hajthatatlan volt az ingatlan eladása tekintetében.


Shanghaiban egy ház tulajdonosa Tao Weiren, kategorikusan visszautasította a háza eladását. Ő most is ott lakik a kis kuckójában, amely körbe van véve felhőkarcolókkal.

forrás: https://bugaga.ru/pictures/1146770397-25-sluchaev-kogda-ljudi-otkazalis-prodavat-svoju-nedvizhimost-i-pereezzhat.html

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr8214710507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása