Érdekes fotók a múltból. 64.
2019. október 19. írta: captain schuro

Érdekes fotók a múltból. 64.

Német motorkerékpáros katonák, 1942.

erdekes_fotok1_12.jpg
Simone de Beauvoir írónő, filozófus, Párizs , Franciaország , 1945.

erdekes_fotok2_11.jpg
Simone de Beauvoir (1908. január 9. – 1986. április 14.) francia írónő, filozófus. A 20. század második felének egyik népszerű, meghatározó feminista, egzisztencialista gondolkodója. Nagy hatással volt a második világháború után megerősödött fogyasztói, jóléti társadalomban felnövő ifjúságára. Legismertebb könyve, A második nem részletes elemzése a nők elnyomásának, a feminizmus egyik alapműve, és a feminizmus második hullámának elindítója. Irodalmi tevékenysége is említésre méltó, több regény és esszé szerzője.

Egy beduin férfi Jordániából, 1950.

erdekes_fotok3_10.jpg
Katonák Indulnak a koreai háborúba, Los Angeles, 1950. szeptember 6.

erdekes_fotok4_11.jpg
Chesley “Sully” Sullenberger pilóta, aki sikeres kényszerleszállást hajtott végre a Hudson folyón. A képen egy F-4 Phantom vadászrepülőgép mellett áll a légierő pilótájaként, kb. 1975-1980.

erdekes_fotok5_11.jpg
2009. január 15-én a US Airways 1549-es járata a New York-i LaGuardia repülőtérről az észak-karolinai Charlotte-ba, a Charlotte Douglas nemzetközi repülőtérre tartott, amikor 3 perccel a felszállás után a gép balesetet szenvedett: összeütközött egy csapat kanadai lúddal, melynek következtében mindkét hajtóműve leállt. Az utasszállító repülőgép ezután sikeres kényszerleszállást hajtott végre a Hudson folyón.

1921-ben az amerikai tengerészgyalogosokat postai őrként alkalmazták, hogy megakadályozzák a rablásokat. A postai rablások jelentősen csökkent a tengerészgyalogosok fellépése után.

erdekes_fotok6_11.jpg
Lino Lacedelli, legendás olasz mászó, hegyi vezető és sí oktató 1954. július 31-én a Scoiatolli Mountaineering Club tagjaként elsőként hódította meg a K2 csúcsát, társával Achille Compagnoni-vel. A 8611 méter magas K2 ugyan csak a második legmagasabb csúccsal büszkélkedhet, de sokak szerint a mai napig az egyik legveszélyesebb és legszebb hegy a Földön..

erdekes_fotok7_11.jpg
Belgrád a NATO bombázása során, 1999. április 30.

erdekes_fotok8_11.jpg
Jugoszlávia bombázása, hivatalos fedőnevén: „Allied Force” hadművelet a NATO egyik légi hadművelete volt a délszláv háborút követő koszovói háború idején, a jugoszláv haderő ellen, az USA-ban Noble Anvil hadműveletnek nevezték. Célja a jugoszláv haderők Koszovóból való kivonásának kikényszerítése a jugoszláv kormányzattól.

HMS Victoria csatahajó egy híd alatt halad át az Armstrong hajógyárnál, Newcastle upon Tyne, Tyne and Wear megye, Egyesült Királyság, 1890 körül.

erdekes_fotok9_11.jpg
Szesztilalmis ügynökök által lefoglalt szesz megsemmisítése, Orange megye, Kalifornia, 1932.

erdekes_fotok10_11.jpg
Lányok fa futópadokon, USA, 1920.

erdekes_fotok11_11.jpg
Az Bayan orosz páncélos cirkáló, Oroszország, 1903.

erdekes_fotok12_11.jpg
Az összekapcsolt Apollo-9 űrhajórendszer a Föld háttere előtt. A parancsnoki modul ajtaján Dave Scott emelkedik ki az űrbe, míg a fényképész, Rusty Schweickart a holdkompból bújt elő, hogy a történelem első páros űrsétáját megtegyék, 1969. március 6.

erdekes_fotok13_11.jpg
Három Asaro sárember, Pápua Új-Guinea, 1970.

erdekes_fotok14_11.jpg
A sáremberek, avagy asarók törzse évezredekig a világtól elszigetelten élt Pápua Új-Guinea vad hegységei közé zárva. Jellemzőjük, hogy ijesztő, sárból készült sisakokkal próbálják elriasztani vélt vagy valós ellenségeiket. Ennek valódi eredete ismeretlen, mindenesetre egy legenda szerint a törzset egyszer a mély sárral szegélyezett Asaro folyóig szorította vissza egy ellenséges törzs. A folyóparton töltött éjszaka utáni reggelen a törzs tagjai testükön megszáradt szürke sárréteggel próbáltak az ellenség vonalain áttörni. A megszáradt szürke sártól a legenda szerint szellemeknek nézte őket az ellenség, és a halálra rémült támadók végül megfutamodtak. Azóta az asarók sárból készült maszkokkal igyekeznek az ellenségeiket távol tartani.

A brazíliai Serra Pelada aranybánya, 1986. F otó:Sebastião Salgado

erdekes_fotok15_10.jpg
New York-i tél, 1914.

erdekes_fotok16_11.jpg
Az Omaha Beach légi fényképe 1944 -es D-nap során.

erdekes_fotok17_11.jpg
Omaha Beach volt a fedőneve az egyik normandiai partszakasznak, ahol szövetségesek szálltak partra a német megszállás alatti Franciaországban 1944. június 6-án. A partszakasz Franciaország északi partján helyezkedett el szemben a La Manche-csatornával, és 5 mérföld (8 kilométer) hosszúságúra nyúlt.

Egy zsidó bolt a Lower East Side városnegyedben, New York, 1908.

erdekes_fotok18_10.jpg
A negyedbe az első világháborút megelőző 20 évben többszázezer zsidó érkezett Kelet- Európából a szabadabb, gazdagabb élet reményében. Ma már főleg ázsiaiak és spanyol anyanyelvűek az újabb bevándorlók, de a Lower East Side még ma is jellegzetesen zsidó negyed. Itt vannak a legszebb zsinagógák és a legjobb kóser éttermek. Sajnos sok zsinagóga meglehetősen lerobbant állapotban van.

Dr. Frederick Zugibe igazságügyi orvosszakértő Jézus megfeszítésének módját vizsgálja, Rockland, Massachusetts, 1984.

erdekes_fotok19_11.jpg
A katyńi vérengzés dokumentumait vizsgáló lengyel tisztek, Katyn, Szovjetunió, 1943.

erdekes_fotok20_11.jpg
A katyńi vérengzés néven ismert tömeggyilkosságot a ÖK(b)P Központi Bizottságának Politikai Bizottsága 1940. március 5-én hozott döntését végrehajtva követték el a Belügyi Népbiztosság (NKVD) egységei a Szovjetunió területén lévő hadifogolytáborokban raboskodó lengyel (részben tartalékos) tisztek és főtisztek ellen. Az áldozatok számát a különböző becslések 22 és 23 ezer fő közé teszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr2015235588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása