Tízezer meztelen férfi a Hadaka Macuri fesztiválon japánban.
2020. február 17. írta: captain schuro

Tízezer meztelen férfi a Hadaka Macuri fesztiválon japánban.

Hadaka Macuri, avagy a Meztelen Fesztivált minden február harmadik szombatján tartják Japánban, nem messze Okajamától.

A férfiak egy ágyékkötőn és egy pár zoknin kívül mást nem viselnek a téli hidegben, amikor előbb jéghideg vízzel megtisztálkodnak, aztán betömörülnek a templom fő épületébe. Este tízkor aztán kihunynak a fények, amikor is a szerencsét hozó húsz centiméteres pálcákat a papok a tömegbe dobják.

A Hadaka Macuri eredete 500 évvel korábbra tehető, amikor a vallási fanatikusok versenyeztek, hogy papír talizmánokat, go-ot kapjanak a papoktól. Ezek a papír talizmánok a papok által az új évi aszketikus gyakorlatok befejezésének szimbólumai voltak. Évről évre nőtt a számuk azoknak, akik részesülni akartak ezekből a talizmánokból, mivel azokra akik kaptak ilyen talizmánt, jó dolgok vártak. Ugyanakkor mivel a papír könnyen elszakadhatott, a talizmánokat azzá a fa ofudává változtatták, ahogyan ma ismerjük.

Naoi-sindzsi vagy másik nevén a 'Hadaka Macuri (meztelen fesztivál)' i.e. 767-ben kezdődött a Nara korszakban. Ez a méltányosság azon a tényen alapult, hogy Ovari tartomány kormányzója (jelenleg: Aicsi prefektúra) meglátogatta az Ovari Sosa szentélyt (Konomija szentély) azért, hogy a rossz szellemeket és a csapásokat elűzze, mert Sotoku császára elrendelte az összes kokubun-dzsi-nek, hogy ajánlják fel a segítségüket a pestis elűzése miatt.

Az mondják, hogy az ünnep lényege a küzdelem, hogy megérintsék a naoinint vagy a sin-otokot (isten embere). Emlékeztető a régi idők a küzdelmére, ami az alacsonyabb rangú sintó papok, sanin és a közreműködők között azért történt, hogy elkapjanak egy férfit, egy szerencsétlen szegény embert, aki nem akarta elvállalni a szerepet, hogy naoininnak (sin-otoko) öltöztessék be.

Japán templom és japán nyaralni éjjel


A japánok a háttérben a reklámtáblák egy kötést "Fundoshi"

 

A japánok a "fundoshi" kötésben

 

Japánok a Hadaka Matsuri Fesztivál megnyitóján

 

Japánok a templomban a Hadaka Matsuri Fesztivál megnyitóján

 

A japánok sorban várnak a templomra

 

A japánok váltakoznak a templomban

 

Egy sor japán várakozik sorban

 

Egy sor japán várakozik sorban
Japán a templom közelében

 

Japán férfiak a templom közelében

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr615478716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása