Madárfiókák akik egyáltalán nem olyanok mint a szüleik.
2020. április 03. írta: captain schuro

Madárfiókák akik egyáltalán nem olyanok mint a szüleik.

A madarak osztályának tagjait a tojásból való kikelés után való fejlődöttség szempontjából két csoportra, a fészeklakókra és fészekhagyókra osztjuk; a két csoport nincsen élesen elválasztva és különböző átmeneti alakok kapcsolják őket össze. A fészeklakók közül azok, amelyek legfejletlenebb állapotban bújnak ki a tojásból, mint például az éneklők fiókái teljesen gyámoltalanok, csupaszok és vakok; fejük aránytalanul vastag és nehéz, úgyhogy gyönge, vékony nyakuk nem is tudja azt emelgetni; csőrük rövid, széles, lágy és szélesre kitátható, a szájzugnál sárga dudorral; a zárt szemhéjaktól fedett szem erősen kidülled. Bőrük fonnyadt, petyhüdt és ráncos, imitt-amott pelyhes tollacskákkal borított. Hasuk idétlenül vastag, mert ilyenkor még a szik maradványait is magában foglalja. A hideggel szemben rendkívül érzékenyek ezen az apróságok, mert a fejlődésnek ezen a fokán tényleg változó hőmérsékletűek. Nagyon fejletlen és csunya ilyenkor a külsejük.

Ezzel szemben a legmagasabb fejlettségű fészekhagyók, például a kiscsirkék igen kedvesek: teljesen pehely takarja őket, ugyan még szerény, de csinos elosztású színezetük van, fényes, apró szemeikkel élénken és vidáman néznek a világba. Nyakuk elég erős ahhoz, hogy bájos kis fejüket könnyen hordhassa és lábuk már kikelésükkor arra képesíti őket, hogy még akkor is fürgén tova futhassanak, ha hátsó részükhöz odatapad a tojáshéj, amelyből csak az imént bújtak elő.

Házigalamb

galamb

galamb

Albatrosz

albatrosz

albatrosz

Fehérfejű rétisas

Kopasz sas

Kopasz sas

Tukán

tukánmadár

tukánmadár

Királypingvin

Király pingvin

Királygém

Kék gém

Kék gém

Selyemtyúk

Selyem csirke

Selyem csirke

Rózsás flamingó

flamingó

Kakadu

kakadu

kakadu

Páva

páva

páva

Sirály

sirály

Pulyka

pulyka

pulyka

Füleskuvik

Scoop, vagy splyushka

Scoop, vagy splyushka

Kazuár

kazuár

kazuár

Ürömfajd

Sage Grouse

Sage Grouse

Lunda

Atlanti patthelyzet

Atlanti patthelyzet
Forrás: trinixy.ru

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr7815587818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása