Érdekes fotók a múltból. 101.
2020. május 10. írta: captain schuro

Érdekes fotók a múltból. 101.

Nyolc náci vádlott Nürnbergben: 1. sor balról jobbra: Hermann Göring, Rudolf Heß, Joachim von Ribbentrop, Wilhelm Keitel; mögöttük balról Karl Dönitz, Erich Raeder, Baldur von Schirach, Fritz Sauckel.

erdekes_fotok968_2.jpg
John C. Woods hóhér a náci háborús bűnösök kivégzése után 1946. október 16-án.

erdekes_fotok969_2.jpg
1946. október 16-án végezték ki a nürnbergi per során halálra ítélt vádlottakat, akik a Harmadik Birodalom politikai, katonai és gazdasági vezetői voltak. Tízen álltak a bitófa alá, hiszen Hermann Göring előző éjszaka öngyilkos lett. A hóhérként közreműködő John C. Woods egyetlen percig sem bánta meg, hogy elvállalta a feladatot.

A Qantas légitársaság Boeing 747-ének első osztálya 1971-ben.

erdekes_fotok970_1.jpg
Jesse James (jobbra) és a gyilkosa Robert Ford.

erdekes_fotok971_2.jpg
Robert Ford megegyezett a hatóságokkal, hogy büntetlenségért és a 10 ezer dolláros vérdíjért végez Jesse James-szel. Napokig várt a megfelelő alkalomra, hogy a bandavezér fegyvertelen legyen. Tettét akkor hajtotta végre, amikor egyik reggel 1882. április 3-án Jesse letette a pisztolyövét, és egy székre állva, a falon függő képről törölte le a port. Ekkor Ford hátulról fejbelőtte.

Az utolsó nyilvános kivégzés az Egyesült Államokban, 1936. augusztus 14. Rainey Bethea-t egy 70 éves asszony megerőszakolásának és megölésének vádjában találták bűnösnek, és a kentuckyi Owensboróban akasztották fel.

erdekes_fotok972_2.jpg
Belka kutya aki a Szputnyik–5 űrjármű fedélzetén sikeresen megkerülte a földet, majd épségben tért vissza a Földre, 1960. augusztus 20-án.

erdekes_fotok973_1.jpg
Orosz katonák készülnek a kurszki csatára, 1943 júliusában.

erdekes_fotok974.jpg
Robert Lawrence, az első afro-amerikai űrhajós, 1967. június 30-án. Sajnálatos módon a férfi 1967. december 8-án halálos repülőgép-balesetet szenvedett, így végül sosem volt esélye kijutni az űrbe.

erdekes_fotok975_1.jpg
A san franciscói Golden Gate-híd megnyitása, 1937. május 27-én.

erdekes_fotok976_1.jpg
Szánhúzó kutyák az ausztrálázsiai antarktiszi expedíció felfedezőútján, 1911-ben.

erdekes_fotok977_2.jpg
Vance, 15 éves, bányamunkás a West Virginia szénbányában. A dolga annyi volt, hogy a nehéz kaput nyissa és csukja csilléknek. Napi 10 órát dolgozott a hét hat napján napi 75 centért, 1908. szeptember.

erdekes_fotok978_2.jpg
Phineas Barnum cirkuszi műsorvezető és három törpe, Tom Thumb tábornok, Lavinia Warren és Nutt Commodore, 1800-as évek.

erdekes_fotok979.png
Salvador Allende chilei elnök utolsó órái a hadsereg által végrehajtott puccs során az elnöki palota ostromakor, 1973. szeptember 11.

erdekes_fotok980_2.jpg
Allende szeptember 11-én reggel arról értesült, hogy a valparaísói flotta fellázadt ellene és követeli a lemondását. Később telefonon is beszélt a puccsistákkal, akik visszalépéséért cserébe felajánlották neki az országból való szabad eltávozást. Allende visszautasította az ajánlatot, mire a légierő megkezdte a kormányzati negyed bombázását; az elnöki palotát szárazföldi egységek is ostrom alá vették. Az elnök – életben maradt orvosa és a hadsereg szerint is – a Függetlenség Termében tartózkodott, amikor egy géppuska halálra sebezte. Más források szerint Allendét az elnöki palotán kívül lőtték le. Több tanú egyértelműen állítja, hogy az utolsó pillanatban az elnök öngyilkos lett AK–47-es gépkarabélyával. A szakértői vizsgálat szintén arra jutott, hogy Allende öngyilkosságot követett el.

Az 1. világháború (1914-1918) alatt jelentek meg a harctéren először repülőgépek. Eleinte felderítő feladattal, de csakhamar adta magát a lehetőség, hogy bombát is le lehet dobni róluk az ellenségre, amit eleinte ngyon egyszerűen kézzel hajtottak végre.

erdekes_fotok981_2.jpg
Akusztikus lokátor repülőgépek észlelésére, a radar feltalálása előtt

erdekes_fotok982_2.jpg
A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei. Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt.

Billy, a Kölyök, Doc Holliday, Jesse James és Charlie Bowdre, 1879 körül.

erdekes_fotok983_2.jpg
Deadwood, az aranyásók és szerencsejátékosok illegálisan épült városa, USA, 1876.

erdekes_fotok984_2.jpg
Annie Oakley mesterlövész a turnéja alatt a Buffalo Bill Wild Westjével, Olaszországban, 1890.

erdekes_fotok985_1.jpg
Egyedülálló tehetségével 15 éves korában tűnt fel, amikor megnyert egy céllövő versenyt. Ezután Frank E. Butler(wd) vándor-showjában lépett fel. Butler később feleségül vette. Néhány év múlva csatlakoztak Buffalo Bill Wild Westjéhez. Oakley rövidesen híres nemzetközi sztár lett, többek között királyok és államfők előtt lépett fel. Amerikában az első női szupersztár volt. Állítólag egyszer 27 méterről kettélőtt egy élével feléje fordított kártyalapot, majd még fél tucat lyukat lőtt bele, mire az földet ért. Tükörből, a célnak háttal állva ugyanúgy mindenkor célba talált.

Annie Oakley (születési nevén: Phoebe Ann Mosey) (Willowdell közelében, Darke megye, Ohio, 1860. augusztus 13. – Greenville, Ohio, 1926. november 3.) amerikai profi mesterlövész.

erdekes_fotok986_1.jpg
Nome város utcája az alaszkai aranyláz idején 1900 körül. A bal oldalon látható Dexter kocsma tulajdonosa Wyatt Earp volt.

erdekes_fotok987_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr8415678180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása