Jaboticaba fa levelei fiatalon lazacszínűek, és utólag zöldülnek be. Ez egy nagyon lassan növő fa, amely inkább nedves, enyhén savanyú talajokat kedveli. Dél-Amerika egyik legérdekesebb gyümölcse a Jaboticaba, amely több néven is ismert: brazil szőlőfa, Jaboticaba, Jabotica, Guaperu, Guapuru, Hivapuru, Sabara és Ybapuru. Különlegessége, hogy termése nem az ágakon nő, hanem közvetlenül a fa törzsén. Különleges virágai is itt nyílnak. A bogyók hamar elérik a 3-4 centis méretüket, majd, szép mélyzöld színről egészen sötétkékre-lilás feketére váltanak. A helyiek körül rendkívül népszerű, közvetlenül a fákról eszik. A termés körülbelül akkora, mint egy szilva, de úgy néz ki, mint egy szőlőszem. 1-4 mag található benne, a gyümölcs húsa kocsonyás, fehér vagy rózsaszín, és édes. Héja bőrszerűen kemény, erős, és fanyar ízű.. Ennek megfelelően eszik: szétharapják, majd a kocsonyás belső kiszívják-rágják a héjból, amit a magokkal együtt eldobnak.
A bejegyzés trackback címe:
https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr3214270049
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.