A Jaboticaba fa.
2018. szeptember 28. írta: captain schuro

A Jaboticaba fa.

Jaboticaba fa levelei fiatalon lazacszínűek, és utólag zöldülnek be. Ez egy nagyon lassan növő fa, amely inkább nedves, enyhén savanyú talajokat kedveli. Dél-Amerika egyik legérdekesebb gyümölcse a Jaboticaba, amely több néven is ismert: brazil szőlőfa, Jaboticaba, Jabotica, Guaperu, Guapuru, Hivapuru, Sabara és Ybapuru. Különlegessége, hogy termése nem az ágakon nő, hanem közvetlenül a fa törzsén. Különleges virágai is itt nyílnak. A bogyók hamar elérik a 3-4 centis méretüket, majd, szép mélyzöld színről egészen sötétkékre-lilás feketére váltanak. A helyiek körül rendkívül népszerű, közvetlenül a fákról eszik. A termés körülbelül akkora, mint egy szilva, de úgy néz ki, mint egy szőlőszem. 1-4 mag található benne, a gyümölcs húsa kocsonyás, fehér vagy rózsaszín, és édes. Héja bőrszerűen kemény, erős, és fanyar ízű.. Ennek megfelelően eszik: szétharapják, majd a kocsonyás belső kiszívják-rágják a héjból, amit a magokkal együtt eldobnak.

jaboticaba_1.jpg

jaboticaba_2.jpg

jaboticaba_3.jpg

jaboticaba_4.jpg

jaboticaba_5.jpg

jaboticaba_6.jpg

jaboticaba_7.jpg

jaboticaba_8.jpg

jaboticaba_9.jpg

jaboticaba_10.jpg

jaboticaba_11.jpg

jaboticaba_12.jpg

jaboticaba_13.jpg

jaboticaba_14.jpg

jaboticaba_15.jpg

jaboticaba_16.jpg

jaboticaba_17.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr3314270049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása