Nagy közlekedési dugók
2018. október 21. írta: captain schuro

Nagy közlekedési dugók

Ilyen, amikor sok millió ember egyszerre indul haza az egyhetes szabadságáról. 750 millió ember, Kína népességének több mint fele ment szabadságra a 2015. október 1-jei nemzeti ünneppel kezdődő Arany Hétre. Így hát az utolsó előtti napon a G4 Peking–Hongkong–Makaó autópályán több százezer ember indult volna haza, de elképesztő méretű dugó alakult ki a csaknem 2300 kilométeres pálya beléptetőkapui környékén.

 dugok1.jpg

A Woodstock fesztivál mellékhatása volt az a közlekedési káosz, ami kereken három napig tartott. Az 1969 augusztus 15-től 18-ig tartó legendás zenei rendezvényre több mint 500 ezren szerettek volna bejutni, ami egy 32 kilométeres dugót eredményezett. Sokan hátrahagyták az autóikat, hogy gyalog jussanak be a fesztivál területére, a fellépőket pedig helikopterrel szállították oda.

 dugok2.jpg

Peking nem kezdő, ha a közlekedési dugókról van szó. 2010. augusztusában a Pekinget Tibettel összekötő gyorsforgalmi úton egy 100 kilométeres kocsisor alakult ki. Az út megtétele normál esetben 3 napig tart, ám egyszerre annyian indultak útnak, hogy egy 12 napig tartó dugó lett a végeredmény.

 dugok3.jpg

2011. február 1-jén Chicagoban több mint 20 centiméter hó esett, a hóvihar épp az esti csúcsforgalomban csapott le a városra. Az ingázók közül a Chicago északi részén utazók jártak, nekik 12 órán keresztül kellett a hófúvásban ücsörögniük, aminek a végére a hófúvás miatt már az autók szélvédőjéig ért a hófal.

 dugok4.jpg

A berlini fal leomlása után 1990 áprilisában hatalmas tömeg indult útnak, hogy együtt ünnepelje a húsvétot a több évtizede nem látott rokonaival. A becslések szerint április 12-én 18 millió autó volt azon az útszakaszon, ahol egyébként naponta átlagosan félmillió jármű fordult meg.

 dugok5.jpg

2005. szeptemberében a Rita nevű hurrikán érkezésére felkészülve az amerikai kormányzat megkezdte Houston (Texas) lakosainak evakuálását. A 2,5 millió autó egy 160 kilométeres kocsisort eredményezett, a torlódás több mint 48 órán át tartott.

 dugok6.jpg

A leghosszabb közlekedési dugó1980. februárában alakult ki, amikor a téli vakációból visszatérő párizsiak szerettek volna bejutni a városba. A becslések szerint 175 kilométeres volt a kocsisor.

 dugok7.jpg

2012. novemberében a Szentpétervárat Moszkvával összekötő úton alakult ki hatalmas torlódás egy hóvihar miatt. A három napon át tartó dugóban rekedtek megsegítésére a kormány sátrakat állított az út mentén, és az általános ellátás mellett pszichológusok segítségével igyekeztek enyhíteni az ott lévők helyzetét.

 dugok8.jpg

2009. június 10-én Sao Pauloban alakult ki minden idők egyik legnagyobb dugója, a városhoz tartozó összesen 840 kilométer hosszúságú út harmada, 292 kilométer állt be.

 dugok9.jpg

1990. augusztusában Tokióban több mint 15 ezer autó ragadt be a forgalomba, ami egy 135 kilométeres dugót eredményezett. Ennek oka, hogy a nyaralásból hazaérkező, valamint a városból elutazó tömeg egyszerre szabadult rá az utakra.

dugok10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr9314313475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása