A világ 10. legritkább kutyafajtája
2018. november 10. írta: captain schuro

A világ 10. legritkább kutyafajtája

Norvég lundehund (Canis lupus familiaris)kutyafajtaja1.pngA norvég lundehund nem túl nagy, 30-40 cm magas kutyácska, bundája barnás-vörös, fehér foltokkal. Pedig a lundakutya igazi unikum: nyakát annyira hátra tudja hajtani, hogy homloka a gerincét érinti! Vállízületei olyan hajlékonyak, hogy mellső végtagjait oldalirányban is ki tudja nyújtani, akárcsak az ember a karját. ráadásul mind a négy lábán hat használható ujj van. De ez még nem minden! A lundehund még a füleit is le tudja zárni, hogy hallójáratát megvédje a piszoktól és nedvességtől.

Amerikai rókakopó (American Foxhound)kutyafajtaja2.pngAz amerikai rókakopó egy amerikai rókavadász kutya. Éneklő hangja számos könnyűzenei felvételen szerepel. Magassága 53-64 centiméter, tömege 30-34 kilogramm. Hosszú léptű, angol rokonánál vékonyabb csontozatú, kisebb tömegű, kiváló szaglású állat.

Vidravadász kopó (Canis lupus familiaris)kutyafajtaja3.pngA vidravadászat a középkor óta népszerű Angliában. Itt indult el a 19.század során egy olyan kutyafajta kitenyésztése, amely a vidravadászatban jeleskedik. Több vízikopó keresztezésével jutottak el ehhez az Angliában oly népszerű fajtáig. Vízen és szárazon egyaránt órákon át képes követni a vidra nyomát.

Svéd lapphund (Canis lupus familiaris)kutyafajtaja4.pngÉber, fürge, rámenős, félelmet nem ismerő, idegenekkel szemben bizalmatlan. Elsősorban rénszarvascsordák őrzésére, terelésére használják, de személyvédelemre, vadászatra, házőrzésre is remekül bevált.

Bedlington terrierkutyafajtaja5.pngA bedlington terrier már több száz éve létezik, kinézetre bárányformájú, tehát jelentősen eltér a többi terriertől. Kényes, elegáns, jámbor megjelenése csalóka, mert egyáltalán nem szelíd vagy félénk, hanem kifejezetten rámenős, harcias, bátor. Az időjárás viszontagságait jól tűri. Ragaszkodó, éber, mozgékony, intelligens, tanulékony, kedves.

Finn spitz (Suomenpystykorva)kutyafajtaja6.pngA legnépszerűbb kutya Finnországban, s elismert nemzeti kutyafajta. Ugató madarászkutyának is hívják, mivel a vadon élő madarak, kifejezetten a fajdok ügyes vadásza. Erős akaratú, nem alkalmas olyan háztartásba, ahol kisgyerekek, vagy más háziállatok is vannak.

Catahoula leopárdkutya (catahoula leopard dog)kutyafajtaja7.pngZömök testű, jól izmolt, első ránézésre is nagy munkabírású állat. Általános megjelenése arra utal, hogy az ősi típusú fajták közé tartozik. Sokoldalú, mindenes munkakutya. A vadászat mellett marhák, disznók őrzésére is használják. Ügyesen felhajtja és visszatereli az elbitangolt jószágot.

Mudi (Canis familiaris ovilis Fényesi)kutyafajtaja8.pngAz egyik legritkább, legkevésbé ismert magyar pásztorkutyafajta. A pásztorok német puli néven ismerték, ma már csak ritkán látható a nyájak, csordák mellett. Hosszú életű, intelligens, tanulékony, akinek a gazdája az istene, és egyetlen szemvillantásból is ért. A terelőversenyeken ma is kiemelkedő eredményeket ér el.

Azawakhkutyafajtaja9.pngA legősibb kutyafajták egyike. A tuaregek agara, akik Mali, Felső-Volta és Niger egyes vidékeit lakják. Villámgyors, szívós, bátor, önálló, kissé nehezen kezelhető.

Thai ridgebackkutyafajtaja10.pngRégi vadászkutyafajta minden vadászható vad, különösen vaddisznó kajtatására. Önállóan vadászó kutyák, amelyek ma már csak Thaiföld északkeleti részén találhatók meg tiszta formájukban. Eredeti és feltűnő kutya, értelmes, mozgékony és fürge. Tisztában van azzal, hogy mi történik körülötte, és eléggé éber is. A kitartása egészen hihetetlen mértékű.

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr4614364449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása