Jean Harlow, az 1930-as évek egyik legnagyobb szexszimbóluma.
2018. november 10. írta: captain schuro

Jean Harlow, az 1930-as évek egyik legnagyobb szexszimbóluma.

Jean Harlow (1911. március 3. – 1937. június 7.) amerikai színésznő, az 1930-as évek egyik legnagyobb szexszimbóluma.

Jean Harlowharlow1.jpgHarlean Harlow Carpenter néven született a missouri Kansas Cityben. Apja, Mont Clair Carpenter fogorvos, anyja Jean Harlow, egy gazdag ingatlanügynök lánya volt. Harlow elégedetlen volt a házassággal, amit apja szervezett meg.

Jean Harlow 1935-benharlow13.jpgHarlean nagyon közeli kapcsolatban volt az édesanyjával. Amikor szülei 1922-ben elváltak, anyjával élt tovább, apjával hátralevő életében csak egyszer találkozott.

Jean Harlow az anyjával 1934-benharlow2.jpg1926 őszén Harlean megismerkedett Charles McGrew-val, aki egy nagy vagyon örököse volt. 1927 szeptemberében összeházasodtak. McGrew nem sokkal ezután betöltötte a 21-et, és megkapta örökségének egy részét. A házaspár Los Angelesbe költözött.

Charles McGrewharlow3.jpg1929-ben anyja nyomására Harlean statisztaként jelent meg több némafilmben, majd kisebb szerepeket kapott három Stan és Pan filmben. Művésznévként anyja leánykori nevét, a Jean Harlow-t használta. Ugyanebben az évben elvált McGrewtől.

Jean Harlow és Ben Lyon A pokol angyalai című filmbenharlow4.jpg Harlow első jelentős szerepét A pokol angyalai című filmben játszotta. A női főszerepet eredetileg Greta Nissen kapta, ám a hangosfilmek növekvő népszerűségének hatására a rendező, Howard Hughes újraforgatta a némafilmet hanggal. Nissent erős akcentusa miatt Harlowra cserélték le. 1929. október 24-én Harlow ötéves szerződést írt alá Hughes filmstúdiójával.

A pokol angyalai premierje 1930. május 27-én volt. A film jelentős közönségsikert aratott, a kritikusok azonban rossz véleménnyel voltak Harlow alakításáról.

Jean Harlow és Clark Gable a The Secret Six című filmbenharlow7.jpg1931-ben, miután Hughes más stúdióknak is kikölcsönözte, Harlow több sikeres filmben is szerepelt: a Közellenség-ben James Cagney, a The Secret Six-ben Clark Gable, a Platinszőké-ben pedig Loretta Young partnere volt. A kritikusok azonban továbbra is kétségbe vonták színészi képességeit.

Jean Harlow és Robert Williams a Platinszőke című filmbenharlow8.jpg1932-ben Paul Bern producer rávette az MGM egyik vezetőjét, Irving Thalberget, hogy vásárolja meg Hughestől Harlow szerződését. 1932. július 2-án Bern és Harlow összeházasodtak.

Jean Harlow férjével, Paul Bernelharlow9.jpgHarlow az MGM-nél vált igazi sztárrá. 1932-ben két jelentős szerepe volt a Vörös por és a Red-Headed Woman című filmekben, amelyekben megmutatkozott komikusi tehetsége. A Vörös por-ban ismét Clark Gable partnere volt, akivel összesen hat filmet készítettek együtt.

Jean Harlow Vörös por című filmben.harlow11.jpgA Vörös por forgatása alatt Paul Bernt holtan találták otthonában. Halálának körülményei máig tisztázatlanok; hivatalosan öngyilkosságot állapítottak meg.

Jean Harlow, mint Kitty Packard a Vacsora nyolckor című filmben.harlow5.jpg 1933-ban Harlow egyik legemlékezetesebb alakítását nyújtotta a Vacsora nyolckor című filmben. A Tartsd meg a fiúdat-ban ismét Gable-el játszott. 1935-ben a China Seas, 1936-ban pedig a Feleségek titkárnők ellen című filmekben szerepeltek együtt. Szintén 1936-ban Harlow William Powell és Spencer Tracy mellett jelent meg a Bulvár románc-ban, amely egyik legemlékezetesebb filmje lett.

Clark Gable és Jean Harlow a Hold Your Man című filmben, 1933harlow10.JPGA '30-as évek közepén Harlow már Amerika legnépszerűbb sztárjai közé tartozott. Filmjei a nagy gazdasági világválság mellett is jelentős bevételeket hoztak.

Jean Harlow 1937-benharlow12.jpg1937 tavaszán Harlow a Saratoga című filmben szerepelt Clark Gable-lel. Forgatás közben összeesett és kórházba szállították, ahol veseelégtelenség okozta mérgezést állapítottak meg nála. A következő nyolc napban otthon ápolták. Állapota rosszabbodott, és június 6-án visszavitték a kórházba. A következő napon Harlow meghalt. A Forest Lawn Memorial Park-ban temették el, ahol számos más híresség is nyugszik.

Jean Harlow kriptája, a Forest Lawn Memorial Park-banharlow6.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr3914364275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása