A Vízidisznó, az állatok legjobb barátja.
2018. december 04. írta: captain schuro

A Vízidisznó, az állatok legjobb barátja.

A vízidisznó (Hydrochoerus hydrochaeris) vagy kapibara. Más néven úszódisznónak is hívják. Mindig vizek környékén él, kitűnően úszik. A folyók és tavak partvidékét, illetve a mocsaras területeket kedveli. A vízidisznó Földünk legnagyobb rágcsálója. A kifejlett példányok testhossza elérheti a 130 centimétert, súlya a 65 kilogrammot. A hímek kisebbek a nőstényeknél.

Vízidisznó család az állatkertben. Eskisehir, Törökország, 2017. december 12. Fotó: Ali Atmaca / Anadolu Ügynökség / Getty.


vizidiszno1.jpg
Bolíviai mókusmajmok egy vízidisznó hátán egy hollandiai szafari parkban. Fotó: Supervliegzus / Getty.

vizidiszno2.jpg
Egy fiú vízidisznóval játszik a Xingu folyó partján, Altamira közelében, Brazíliában, 2008. május 20-án. Fotó: Andre Penner / AP.

vizidiszno3.jpg
Vízidisznók fürdenek egy melegvízű forrásban. Ito, Shizuoka prefektúra, Japán, 2014. december 29. Több japán intézmény, amely a vízidisznókat gondozza, télen forró forrásokban helyezi el őket. Fotó: Eugene Hoshiko / AP.

vizidiszno4.jpg
A Cheesecake nevű vízidisznó egy kiskutyával fürdik, Mountain Home, Arkansas, 2017. május 22-én. Fotó: Animal Press / Barcroft Media a Getty.

vizidiszno5.jpg
Egy fiatal vízidisznó az anyjával a Zürichi állatkertben, Svájc, 2007. augusztus 16. Fotó: Steffen Schmidt / Keystone / AP.

vizidiszno6.jpg
Vízidisznó csorda a Barigi Parkban, Curitiba, Brazília. Fotó: Luciana Calvin / Getty.

vizidiszno7.jpg
Egy mókus majom lovagol egy vízidisznó hátán a Tobu állatkertben, Miyashiro, Saitama prefektúra, Észak-Tokió, Japán, 2015. augusztus 22. Fotó: Kazuhiro Nogi / AFP / Getty.

vizidiszno8.jpg
Egy vízidisznó a napsütésben, Pantanal, Brazília. Fotó: Ondrej Prosicky / Shutterstock.

vizidiszno9.jpg
Egy vízidisznó a tyúkokkal, Rosario, Argentína. Fotó: Carolina Creciente / Getty.

vizidiszno10.jpg
Egy madár a vízidisznó fején a Paraguay folyó közelében, Brazília, 2014. augusztus 25. Fotó: Nelson Almeida / AFP / Getty.

vizidiszno11.jpg
Egy vízidisznó család egy folyó partján az Amazonas esőerdőben, a Manu Nemzeti Parkban, Peruban. Fotó: RPBaiao / Shutterstock.

vizidiszno12.jpg
Egy vízidisznó a melegvízű forrásban fürdőzik a Higashimatsuyama Állatkertben, Saitama prefektúra, Japán. 2014. december 21-én. Fotó: Toshifumi Kitamura / AFP / Getty.

vizidiszno13.jpg
Vízidisznók a vízparton, Kolumbia. Fotó: Luc Kohnen / Shutterstock.

vizidiszno14.jpg
Melanie Typaldos otthonában kutya helyett vízidisznót tart, Buda, Texas, 2010. augusztus 18. Fotó: Melanie Typaldos / Barcroft Media a Getty.

vizidiszno15.jpg
Egy vízidisznó nyugalomban. Fotó: Ricardo Kuhl / Shutterstock.

vizidiszno16.jpg
A Cheesecake nevű vízidisznó egy özikével, Mountain Home, Arkansas, 2017. május 22-én. Fotó: Animal Press / Barcroft Media a Getty.

vizidiszno17.jpg
Egy boldog álomszuszék. Fotó: Hrky / Shutterstock

vizidiszno18.jpg


Forrás: https://cameralabs.org/12384-zhivotnoe-s-kotorym-vse-khotyat-druzhit

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr4614431374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.