A világ legexkluzívabb kávéfajtájáról csupán néhány száz kiló készül évente. Különlegességét az adja, hogy egy macskafajta közreműködése is szükséges a megfelelő állag kialakításához.
Indonézia, Szumátra, Jáva szigetén terem az igazi kávébab, amit nem emberek, hanem egy cibetmacska-féle, a maláj pálmasodró szüretel le. A bundás jószág csak a legízletesebb terméseket harapja le az ágakról. A kitüntetett kávészemek aztán szépen, lassan végigcsorognak az emlős emésztőrendszerén. Miután a bogyó távozik az állat szervezetéből, a kávétermelők összeszedik a salakanyagnak tűnő kincset, lemossák, enyhén megpörkölik, és kilóját nagyjából ezer amerikai dollárért dobják piacra.
Mára már az állatokat a gyorsabb termelés érdekében szörnyű körülmények között ketrecben tartják.