Város az USA Kanada határán.
2019. április 13. írta: captain schuro

Város az USA Kanada határán.

Létezik olyan település: Derby Line az USA Kanada határán amelyik egyik része az Egyesült Államokhoz másik része pedig Kanadához tartozik, így a határ utcákat, épületeket (köztük például a helyi Operát vagy éppen a könyvtárat), családi házakat szel ketté, így akár egy másodperc alatt is országot válthatunk akár úgy is, hogy ki sem megyünk az épületből…

derby3.jpg

Itt aztán vannak mulatságos dolgok, annyi szent. Derby Line operaháza és könyvtára, a Haskell Free Library and Opera House két postacímmel is rendelkezik. Az egyik cím az Egyesült Államokban, a másik Kanadában van. Két külön telefonszámmal, két különböző irányítószámmal.

derby7.jpg

Az operaház külön felhívja a figyelmet arra, hogy az épület egyetlen bejárata az Egyesült Államokban van. Azoknak, akik onnan érkeznek, könnyű dolguk van. A kanadai zenerajongók rövid sétával, a ház megkerülésével és országváltással jutnak be a nézőtérre.

derby2.jpg

Az opera színpada Kanadában van, a nézőtér székei viszont Amerikában.
Derby Line ugyanis e két állam határán helyezkedik el, ami kettévágta a települést.

derby4.jpeg

Derby Line könyvtárának közepén húzódik az USA és Kanada határa.

derby1.jpg

Nem ez az egyetlen furcsaság ebben a városban. Vannak olyan házak, amelyeket a határvonalra építettek. Így előfordul, hogy egy lakó Kanadában tér nyugovóra, miután az Egyesült Államokban megfürdött és megvacsorázott. Hogy miért nem lehetett jobban odafigyelni a kijelöléskor? Két évszázaddal ezelőtt egy egyszerű földmérési hiba okozta azt, hogy az országhatár kettévágja Derby Line városát.

 derby6.jpg

Ma pedig már nehéz lenne mindezen változtatni. Egy esetleges módosítás azonnal megszüntetné azt a különleges állapotot, ami miatt turisták ezrei keresik fel ezt a városkát az amerikai–kanadai határon.

derby5.png

Mert amúgy Derby Line nem tartozik azok közé a városok közé, ahová feltétlen érdemes lenne elutazni. A helyieknek mostanában amúgy is akad elég gondjuk, hiszen a Mexikó felől érkező illegális bevándorlók kedvenc helye lett a település. Az elmúlt időszakban többször felmerült, hogy a két ország közötti utat eltorlaszolják.
Ezzel akadályoznák meg azt, hogy a délről érkező emberek az Egyesült Államokból Kanadába jussanak. Ezt főként a Derby Line kanadai részén élők szorgalmazták.

derby8.jpg

derby9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr5414761668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása