Az 1900-as évek elején T. Enami fotós dokumentálta a teagyártás szakaszait a japán Shizuoka prefektúrában. A színes képek a zöld tea előállításának hosszú folyamatát mutatják az elejétől a végéig. Shizuoka prefektúra a legjobb tea-termelő helyszínek közé tartozik a Mount Fuji lábánál, a Kagoshima a Kyushu-szigeten.
Shizuoka Japán elsőszámú zöld tea termelő vidéke. Legfontosabb termőterületként a festői Fujijama hegy lábánál elterülő Shizouka térségét tartják számon. Sizuoka rendelkezik Japán zöld tea termelésének 40%, terjesztésének pedig a 60%val. Japánban a teát a XII. században kezdték termeszteni. Kezdetben a kínai módszerek szerint, fémserpenyőkben (kamairicha) szárították a leszüretelt leveleket. Később, a sok hőforrást kihasználva, gőzzel végezték ezt a folyamatot. Nem sokkal a szüret után gőzöléssel vagy melegítéssel lebontják a tealevelekben található polifenol-oxidáz enzimet, így az erjedési folyamatok leállnak. Japánban szinte kizárólag csak zöld teát termesztenek. Ha a kellemes klímában termett leveleket a Fujiból lecsorgó vízzel forrázzák le, akkor varázslat születik! A japán teaültetvények különböznek a világ többi táján található ültetvényektől. A teacserjéket egymás mellé, hosszú sorokba ültetik, és nem a megszokott, egymástól elkülönült térállásban, ettől a táj szemet gyönyörködtetően hullámzó zöld vonulatokkal fogadja az arra járót. A hosszan elnyúló, rendezett táblákban a teasorok felső, íves felületéről szedik a szüretelők a rügyeket és a leveleket.