Diana hecegnő fiatalkori fotói.
2020. április 17. írta: captain schuro

Diana hecegnő fiatalkori fotói.

1961. július 1-én született Károly walesi herceg egykori felesége, Vilmos és Harry herceg édesanyja, Lady Diana Spencer. A tragikus autóbalesetben elhunyt hercegnőről nem túlzás azt állítani, hogy a világ egyik legszebb és leghíresebb asszonya volt. 36 évet adott neki a sors.

Diana a brit arisztokrácia tagjaként, Edward John Spencer, Viscount Althorp és felesége (született Frances Burke Roche) legfiatalabb leányaként született Park House-ban (Sandringham, Norfolk grófság, Anglia).

Diána első iskolája a Kings Lynn-i Silfield School volt, Norfolkban, majd a szintén norfolki Riddlesworth Hall, később pedig a sevenoaksi West Heath Girls' School növendéke volt. Gyenge tanulmányi eredményei voltak, alapszintű vizsgái a második nekifutásra sem sikerültek. 1977-ben, 16 éves korában otthagyta a West Heatht, és rövid ideig az Alpin Videmanette Intézetbe járt, egy leányiskolába Rougemont-ban (Svájc). Ebben az időben találkozott először későbbi férjével, aki akkoriban Diána testvérével, Lady Sarah-val randevúzott. Diána kiválóan úszott és ugrott, és balett-táncosnő szeretett volna lenni. Csak rövid ideig tanult balettezni, a maga 178 cm-ével túl magas volt ahhoz, hogy hivatásos táncos legyen..

Diána visszaköltözött Londonba, ahol előbb édesanyjának az év nagy részében üresen álló lakásában lakott, majd a 18. születésnapjára kapott új otthonában, a Kensington negyedben lévő Colehert Courtban élt három lakótársával 1981-ig. Eközben tanult a Cordon Bleu diplomáért, bár nem szeretett főzni. Madame Vacani tánciskolájában oktatóként dolgozott Kensingtonban, de egy síbaleset miatt három hónapra kiesett. Ezek után nővérénél és barátnőinél takarított, partikon volt hostess, illetve egy óvodában lett kisegítő.

Diana és Károly azonos körökben forogtak tehát, és már 1977 óta ismerősöknek számítottak, de csak 1980-ban ébredt köztük vonzalom, amikor egy vidéki hétvégén az akkor 19 éves lány lovaspólózni látta a fiatal herceget. Károly ezután meghívta Dianát egy vitorlás hétvégére a Britannia királyi jacht fedélzetén, és nem sokkal később már hivatalosan is egy párnak számítottak. Mindössze hat hónapja voltak együtt, amikor Károly megkérte Diana kezét . Eljegyzésük 1981. február 24-én történt és a Szent Pál-bazilika házasodtak össze 1981. július 29-én. A televízión át is közvetített esküvőt közel egymilliárd ember kísérte figyelemmel.

A 80-as évek végére Diána és Károly házassága megromlott. 1992. december 9-én szétköltöztek. 1993. december 3-án Diána bejelentette visszavonulását a nyilvánosságtól. 1995. november 20-án a hercegné interjút adott otthonában a BBC-nek, ez később Panorama-interjú néven lett ismert. Ebben nyíltan beszélt magánéletéről és a királyi családdal való kapcsolatáról. 1996. augusztus 28-án hivatalosan kimondták a válást.

Diána 1997. augusztus 31-én veszítette életét egy közlekedési balesetben, Párizsban, az Alma-rakpart közúti aluljárójában, szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel és gépkocsijuk vezetőjével együtt. Az autót üldöző paparazzók közül senkit sem vontak felelősségre. A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg.

Diana hercegnő! Lady Di ilyen tündéri kislány volt:

1Diana Spencer Before She Became Princess Diana
2Diana Spencer Before She Became Princess Diana
3Diana Spencer Before She Became Princess Diana
4Diana Spencer Before She Became Princess Diana
5Diana Spencer Before She Became Princess Diana
6Diana Spencer Before She Became Princess Diana
7Diana Spencer Before She Became Princess Diana
8Diana Spencer Before She Became Princess Diana
9Diana Spencer Before She Became Princess Diana
10Diana Spencer Before She Became Princess Diana
11Diana Spencer Before She Became Princess Diana
12Diana Spencer Before She Became Princess Diana
13Diana Spencer Before She Became Princess Diana
14Diana Spencer Before She Became Princess Diana
15Diana Spencer Before She Became Princess Diana

Forrás:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Di%C3%A1na_walesi_hercegn%C3%A9
https://brightside.me/wonder-people/15-rare-photos-that-show-what-diana-spencers-life-was-like-before-she-became-a-princess-796685/

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr7615619736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása