Ritka tengeri farkasok
2018. szeptember 26. írta: captain schuro

Ritka tengeri farkasok

A Csendes-óceán kapujában, a kanadai Brit Columbia partjain találni a tengeri farkasok (Canis lupus columbianus) legnépesebb vadon élő populációját.

tengeri_farkas1.jpg

Kimerítő DNS-vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy ezek a farkasok genetikailag különböznek szárazföldi rokonaiktól. Teljesen más a viselkedésük, szigetről szigetre úszkálnak, miközben tengeri állatokra vadásznak. Sőt, alaktanukban is sok különbség fedezhető fel a fajok között: jóval kisebb méretűek, mint szárazföldön élő társaik - magyarázza Ian McAllister díjnyertes fényképész, aki már közel két évtizede tanulmányozza az állatok életmódját.

tengeri_farkas10.jpg

A tengeri farkasok élelmének 90 százaléka egyenesen az óceánból érkezik, étrendjük több mint negyedét pedig a lazacok teszik ki. A vízi vadászat pedig egyáltalán nem okoz számukra gondot, hiszen remek úszók. Az eddigi feljegyzések szerint a rekord, hogy 12 kilométerre úsztak be az óceánba a partról.

tengeri_farkas11.jpg

tengeri_farkas12.jpg

tengeri_farkas13.jpg

tengeri_farkas14.jpg

tengeri_farkas15.jpg

tengeri_farkas2.jpg

tengeri_farkas3.jpg

tengeri_farkas4.jpg

tengeri_farkas5.jpg

tengeri_farkas6.jpg

tengeri_farkas7.jpg

tengeri_farkas8.jpg

tengeri_farkas9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr4014265573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása