Quinta da Regaleira kastély  
2018. szeptember 27. írta: captain schuro

Quinta da Regaleira kastély  

  A Quinta da Regaleira egy excentrikusan díszített palota a hozzá kapcsolódó titokzatos kertekkel, földalatti járatokkal, szökőkutakkal, barlangokkal és számos érdekes szoborral. Portugáliában található, Sintra városa mellett. Az épületegyüttest Carvalho Monteiro tervezte.
A Quinta da Regaleira 

quinta_da_regaleira_1.jpg
Egy olasz építész, Luigi Manini segítségével tervezte meg a 4 hektáros birtokot. Építettek rejtélyes épületeket is, amikről azt tartják, hogy a szabadkőművesség, a a templomos lovagok, az alkímia és a rózsakeresztesek titkos jelképeit és üzeneteit hordozzák. A palota építészeti stílusában megjelennek a román, a gótikus, a reneszánsz jellegzetességek csakúgy, mint a manueline, azaz a késő gótikus portugál elemek is. A palota építése 1904-ben kezdődött és a nagyja 1910-re el is készült.
A palota főhomlokzata

quinta_da_regaleira_2.jpg

A kertje a hegyoldalon elterülve rengeteg szökőkútnak, barlangnak, szobornak és tónak ad otthont, amiket csodás séta ösvények és földalatti járatok kötnek össze. Érdemes megnézni a kápolnát és az akváriumot is, ami úgy épült, hogy úgy nézzen ki, mintha természetes része lenne a szikláknak. A parkban egy kiterjedt rejtélyes barlangrendszer található, amely hozzáférést és átjutást biztosít a földalatti termekhez, a kápolnához, a Vízesés tóhoz, valamint a Regaleira torony alatti Léda barlanghoz.
A főbejárat.

quinta_da_regaleira_3_1.jpg

A beavatási kutak vagy fordított torony néven ismert kutakból kettő található a parkban, az egyik nagyobb a másik kisebb. Mindkettő olyan, mintha egy földbe süllyesztett torony lenne, amiknek a mélyére, vagy a földalatti földszintjére csigalépcsők vezetnek le.
Az oldalsó bejárat.

quinta_da_regaleira_4.jpg

A nevükkel ellentétben nem található vízforrás bennük. Inkább egyfajta rekreációs terület volt, ahol Tarot beavatási rítusokat is tartottak. Földalatti járatok összekötik a kutakat egymással és a többi műemlékkel és barlanggal a parkban. A nagyobbik kútba 27 lépcsőfok vezet le, és a lépcsőfokok távolságát valamint a számát úgy alakították ki, hogy kapcsolódjanak a Tarot misztikájához.
Stukkó főbejárat fölött.

quinta_da_regaleira_5.jpg
A kisebbik kútban vízszintes gyűrűk találhatók a különböző szinteken, és ezeket köti össze a lépcső. Ezt a kutat nevezik befejezetlen kúrnak is. A földalatti fordított tornyok építészete nagy hasonlóságot mutat az olaszországi Pozzo di S. Patrizio kúttal.
Az erkély.

quinta_da_regaleira_6.jpg

A kápolna teteje és a toronya.

quinta_da_regaleira_7.jpg
Alsó kapu.

quinta_da_regaleira_8.jpg

quinta_da_regaleira_9.jpg

 

Egy pad a kertben

quinta_da_regaleira_10.jpg

A barlangrendszer.

quinta_da_regaleira_11.jpg

A beavatási kút.

 quinta_da_regaleira_12.jpg

quinta_da_regaleira_13.jpg

quinta_da_regaleira_14.jpg

Az Ibis szökőkút.

quinta_da_regaleira_15.jpg
A tó és a barlangrendszer.

quinta_da_regaleira_16.jpg

A bőség kút

quinta_da_regaleira_17.jpg
Revolver Manueline szimbólumok.

quinta_da_regaleira_18.jpg

Kandalló az étkezőben.

quinta_da_regaleira_19.jpg
A nappali.

quinta_da_regaleira_20.jpg

A spirál lépcsőház bejárata.

quinta_da_regaleira_21.jpg

Az egyik kémény.

quinta_da_regaleira_22.jpg

A kápolna belső tere.

quinta_da_regaleira_23.jpg

Az oltárfreskó.

quinta_da_regaleira_23.jpg

quinta_da_regaleira_24.jpg


Az emelet.

quinta_da_regaleira_25.jpg
A barlangrendszer bejárata.

quinta_da_regaleira_26.jpg

A barlangrendszer a tónál.

quinta_da_regaleira_27.jpg
Léda-barlang.

quinta_da_regaleira_28.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr5314267419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása