A majomkenyérfa vagy afrikai baobabfa.
2018. november 15. írta: captain schuro

A majomkenyérfa vagy afrikai baobabfa.

Szálanként nőnek, a 4-5000 éves kort is megélhetik. Törzsük kerülete elérheti a 30–40 métert is. Lombozatuk ritkás, alatta egy egész nyáj delelhet. Ágaik vízszintesen szétterülnek. A nagy virágaikból fejlődő, uborka alakú termésük a majmok kedvenc csemegéje. Innen kapták a fák a nevüket is.

A majomkenyérfát a helybeliek baobabnak is nevezik. Duzzadt törzsében, ágaiban tárolja az esős évszakban hullott csapadékot. A 15–20 cm hosszú termést borító kemény héj az érés során elfolyósodik. A termés húsa cukortartalmú, az ember számára is ehető. A baobabnak sok zsírt tartalmazó magja szintén fogyasztható. A virága éjszakánként nyílik. A fa kérge alatti rostokból kötelet készítenek, a fa friss leveleit gyakran fogyasztják az immunrendszer erősítése céljából.

A baobab gyümölcsének, az Amaze golyónak gyógyító tulajdonságai: 3-szor annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs, 50%-kal több kalcium van benne, mint a spenótban, és bőséges forrása az antioxidánsoknak, amelyek segítik csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát és a szívbetegséget.

1.

Baobab - a világ legszokatlanabb fája

2.

Baobab - a világ legszokatlanabb fája

3.

Baobab - a világ legszokatlanabb fája

4.

Baobab - a világ legszokatlanabb fája

5.

Baobab - a világ legszokatlanabb fája

6.

Baobab - a világ legszokatlanabb fája

7.

Baobab - a világ legszokatlanabb fája

8.

Baobab - a világ legszokatlanabb fája

9.

Baobab - a világ legszokatlanabb fája

Forrás: http://fototelegraf.ru/381945-baobab-samoe-neobychnoe-derevo-v-mire.html

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr1514374939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása