Undorító ételek múzeuma Malmöben.
2018. december 26. írta: captain schuro

Undorító ételek múzeuma Malmöben.

A világ leggusztustalanabbnak tartott ételeit és italait mutatja be a svédországi Undorító Ételek Múzeuma, mely nemrég nyitotta meg kapuit. Az új malmői kiállításon 80 gyomorforgató fogást állítottak ki a Föld minden tájáról, melyeket megszagolhatnak, megkóstolhatnak vagy akár meg is foghatnak a látogatók. A hazaiak a svéd erjesztett heringgel szállnak versenybe, és persze meg lehet találni a kiállításon a skót haggist is, amely báránybelsőségekből készül. Ázsia a rettentő szagú duriángyümölccsel és büdös tofuval képviselteti magát, Észak-Amerikából pedig a Jell-O zselésalátát és a gyökérsört válogatták be a kurátorok. A múzeum alapítója Dr Samuel West hosszú időt töltött a világ legfurcsább múzeumainak a tanulmányozásával, míg végre megtalálta a piaci rést a kínálatban. Az igazgató elmondta, hogy az ételek legalább felét naponta fogják cserélik, hogy minél frissebb és sokkolóbb élményt nyújthassanak.

A belépőjegy egyúttal hányózacskó a logónkkal - mondta nevetve Samuel West, a múzeum alapítója.

undorito1.jpg
Sült tengerimalac Dél-Amerikából.

undorito2.jpg
Egér embriói tinktúra Kínából. Az egérkölyköket rizsborba fullasztják majd egy évig érlelik mielőtt elfogyaszták.

undorito3.jpg
Halbélből készült garumszósz. A garum az ókori Rómában igazi csemegének számított.

undorito4.jpg
Kumisz, az eurázsiai sztyepp állattartó népeinek kancatejből erjesztett, enyhén alkoholos itala.

undorito5.jpg
Denevérleves Dél-Kelet Ázsiában honos finomság. Általában gyümölcsevő állatokból készítik, szőröstül-bőröstül főzik meg.

undorito6.jpg
Durián a világ legbüdösebb gyümölcse. Szállodákban rothadó szaga miatt fel sem szolgálják, és a közlekedési eszközökről is ki van tiltva. Pedig nagyon ízletes gyümölcs! Íze semmire sem emlékeztet igazán – krémes, kissé vaníliaszerű, ha nagyon hasonlítgatni akarjuk, talán a sajt, vagy az édesebb dióbél jut róla eszünkbe.

undorito7.jpg
A különleges ínyencségnek számító Casu marzu sajt Szardínia szigetéről származik. A különleges sajtban 8 milliméteres nyűlárvák élnek, amelyek bőségesen falatozhatnak a juhtejből készült sajtból. Étkezésük közben pici furatokat vájnak a sajtba és útjuk során bőségesen ürítenek piciny testükből fehér váladékot, ami édeskés ízt ad az egyébként is erős ízű és illatú sajtnak.

undorito8.jpg

Birkaszem gyümölcslében, Mongóliában a másnaposság ellen fogyasszák.

undorito9.jpg
Fűszeres sült nyúl fej, a kínai Csengtu városban népszerű étel.

undorito10.jpg
A Salmiakki tulajdonképpen a finnek nemzeti íze. A legtöbben a medvecukorhoz (vagy bocskorszíjhoz) hasonlítják. Nem csak kemény cukorka, hanem gumicukor, sőt alkoholos ital formájában is kapható. A legtöbb európai számára borzalmas íze van.

undorito11.jpg
A nattó a japán nemzeti ételek egyike. Nyers szójababot jelent, amelyen egy baktériumfaj (bacillus natto) tenyészik. A kifejlett baktérium megpuhítja a babot, egyszersmind egy fura, nyúlós, ragadós szövettel bevonja.

undorito12.jpg
Bikapénisz nyersen.

undorito13.jpg

Forrás: https://kulturologia.ru/blogs/231218/41680/

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr4714515344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása