Érdekes fotók a múltból. 58.
2019. szeptember 19. írta: captain schuro

Érdekes fotók a múltból. 58.

Joe LaFlamme kanadai vadász és aranyásó sétál a házi farkasával, 1948.

erdekes_fotok1_11.jpg
Ekberg Anita svéd modell, színésznő és szexszimbólum, 1956 Fotós: Peter Bash

erdekes_fotok2_10.jpg
Orosz evolúció. Egy 19. század végi angol képeslap.

erdekes_fotok3_9.jpg
Rémecskék cimű film szereplői, 1986

erdekes_fotok4_10.jpg
Walpurgis-éjszakai ünnepség Brocken városában, Németország, 1914.

erdekes_fotok5_10.jpg
A Walpurgis-éj, Magyarországon kevéssé ismert, de európaszerte ismert hagyomány, kereszténység előtti időkből eredeztethető ünnep. Az április 30-áról május 1-ére virradó éjjel megünnepelt esemény neve Szent Walburgától, egy Dél-Németországban ténykedő benedekrendi apácáról kapta a nevét. A szent ünnepe május 1-ére esik, az ez előtti 9 napot Walpurgisnapokként ismeri a hagyomány. Ezen idő alatt harangozással védekezzenek a boszorkányok machinációi ellen. Mára keresztények és nem-keresztények együtt ünneplik a világ eme leghíresebb boszorkányszombatját. A német hiedelemvilág szerint ekkor minden égtájról az ördögök, boszorkányok a Brocken hegyre (a "Blockbergre"), vagy más magaslatra sereglenek, hogy varázslatos táncaikkal és ráolvasással elűzzék a tél szellemeit, egy utolsó télvégi mulatságon. A titkos, alvilági összejöveteleknek többek között egyik ismert (záró)motívuma az ördöggel való orgia, a házasság szentségének paródiájaként.

Új védőruhát mutatnak be a tűzoltóknak, Hollandia, 1931.

erdekes_fotok6_10.jpg
A hószobrászati ​​verseny nyertesei, Svájc, 1914.

erdekes_fotok7_10.jpg
Sosztakovics a Leningrádi Konzervatórium tetején, 1941. július 29.

erdekes_fotok8_10.jpg
Dmitrij Sosztakovics orosz zeneszerző a háborúban a Népi Milíciában szolgált, ahol más konzervatóriumi önkéntesekkel és a város lakosságával együtt a leningrádi védművek építésén dolgozott. Árkot ástak, lőállásokat, tankcsapdát építettek a város körül. Később a Konzervatórium tűzoltóbrigádjába került, ahol elsődleges feladatuk az volt, hogy a gyújtóbombáktól óvják az épület tetőszerkezetét. E minőségében készültek róla a később híressé vált tűzoltó egyenruhás felvételek.

A legnagyobb személygépkocsi modell a történelem során egy Studebaker President modell tizenötször nagyobb változata volt 1938-ban, és bár az autó nem volt működőképes, de elképesztők a méretei.

erdekes_fotok9_10.jpg
Pierre-Auguste Renoir impresszionista festőművész.

erdekes_fotok10_10.jpg
1897-ben eltörte a karját és ez reumás rohamot váltott ki ami fokozatosan nyomorékká tette. Élete végén már tolószékben festett. 1919-ben halt meg.

Marie Anne Lenormand (1772-1843)francia kártyavető és jósnő.

erdekes_fotok11_10.jpg
Marie Anne Lenormand 1790-ben Párizsban telepedett meg, ahol akkor lett ismeret, amikor a jóléti bizottság elfogatta; azután jövendőmondással foglalkozott és gyakran keresték fel híres személyek és koronás fők is, köztük Jozefina francia császárné, I. Sándor orosz cár és Eötvös József báró is. Sokszor börtönözték be jóslatai és más kihágásai miatt, s 1809-ben kiutasították Párizsból, amire azzal állt bosszút, hogy kiadta Souvenirs prophétoques d'une Sybille című könyvét, amelyben Napóleon bukását jósolta meg.

Alvin Harley az amerikai 9. páncéloshadosztály technikusa, csókot kap egy felszabadított francia kislánytól Valentin-napon, Abancourt, Franciaország, 1945. február 14.

erdekes_fotok12_10.jpg
Gyerekek hógolyóznak a londoni Buckingham-palota előtt, 1955. január 4.

erdekes_fotok13_10.jpg
Nixon elnök 1970. május 9-i korai órákban, a Kent állambeli lövöldözésről szóló televíziós sajtótájékoztató után reggel a háború ellen tüntető diákok között.

erdekes_fotok14_10.jpg
A Kambodzsa bombázása elleni egyik diáktüntetés alkalmával, 1970. május 4-én az ohiói Kent állami egyetemen a Nemzeti Gárda tagjai a tömegbe lőve négy fiatalt megöltek, kilencet pedig megsebesítettek. Pár nappal később a Mississippi állambeli Jackson egyetemén halt meg két diák, amikor a kivonuló rendőrök a tömegbe lőttek. Egyik esetben sem vontak senkit felelősségre a lövöldözések kapcsán.

Úgy gondolták, hogy ez a legutolsó fotó egy berber oroszlánról.

erdekes_fotok15.png
A berber oroszlán, más néven atlasz- vagy núbiai oroszlán, az oroszlánok alfaja. A vadonból kihalt és fogságban is kihaltnak hitték egészen addig, amíg az utóbbi három évtizedben szétszórtan találtak egyedeket cirkuszi populációkban.

A Bennie Railplane kísérleti vasút, Skócia, 1929.

erdekes_fotok16_10.jpg
A Bennie Railplane egy soha meg nem valósult terv volt a vasúti közlekedés modernizálására. Az ötlet kitalálója George Bennie volt (1891–1957). A terv szerint a meglévő vasútvonalak felett egy lábakon álló második pálya húzódott volna, melyen propeller-hajtású motorkocsik száguldanának a hagyományos vonatok felett. Épült egy kísérleti pálya 120 méter hosszban Glasgow közelében, Milngavie mellett az 1930-as években, de nem sikerült az építkezéshez befektetőket találnia, így 1937-ben csődbe ment.

Benny Goodman amerikai klarinétművész Moszkvában, 1962.

erdekes_fotok17_10.jpg
George Aird extrém alacsony magasságból katapultál Electric Lightning F1 gépéből. Apróbb sérüléssel megúszta. Hatfield, Hertfordshire, Anglia, 1962.

erdekes_fotok18_9.jpg
Harrison Ford, Carrie Fisher és Mark Hamill a Csillagok háborújának plakátját parodizálják, USA, 1977.

erdekes_fotok19_10.jpg
Szovjet katonák pihennek a Bornholm-sziget tengerpartján, Dánia, 1945.

erdekes_fotok20_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr415135106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása