A legszokatlanabb országhatárok.  
2018. október 01. írta: captain schuro

A legszokatlanabb országhatárok.  

USA (jobbra) és Mexikó (balra).

orszaghatarok1.jpg

orszaghatarok2.jpg

orszaghatarok3.jpg


Svédország és Norvégia határa csupán egy keskeny irtás az erdőben.

orszaghatarok4.png
Hollandia és Belgium 

orszaghatarok5.jpg

orszaghatarok6.jpg

orszaghatarok7.jpg

Egykori Kelet-és Nyugat-Berlin. A Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetéről lefotózott Berlinben a mai napig jól elkülönülnek az egykori kelet- és nyugatnémet térségek. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a város két oldalán még mindig különböző technológiájú közvilágítás működik. Chris Hadfield kanadai űrhajós, az űrállomás 35. legénységének parancsnoka készítette azt a fotót, amelyet a 360 kilométeres magasságban Föld körüli pályán keringő Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről rögzített Berlin felett.

orszaghatarok8.jpg

Észak-és Dél-Korea. 258 kilométer hosszú és 4 kilométer széles a demarkációs vonal Észak-Korea és Dél-Korea között. A világ legvédettebb demilitarizált övezete (DMZ). Folyamatosan katonák őrzik, senki nem léphet a területére, szögesdrótok veszik körbe, aknák és tankcsapdák sorakoznak. Különleges országhatárrá vált a két Koreát elválasztó demarkációs vonal. Mivel a koreai háborút csak a fegyverszüneti szerződés zárta le, békeszerződést azonban nem kötött a két Korea, ezért technikai értelemben mind a mai napig hadban állnak egymással, ami csak "ideiglenesen van felfüggesztve" ,1953 óta tart a tűzszünetet . Ezért van az, hogy például a két ország közötti határ sem államhatár mind a mai napig, hanem "csak" demarkációs vonal, nincsenek hivatalos diplomáciai kapcsolatok Észak- és Dél-Korea között. 

orszaghatarok9.jpg

Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok. A Diomede-szigetek egy szigetcsoport a Bering-szoros közepén. Két tagja van, a Nagy-Diomede (Imaqliq vagy Ratmanov-sziget) Oroszországhoz, a Kis-Diomede (Inaliq vagy Krusenstern-sziget) az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozik. A két állam szárazföldi területei közötti távolság itt mindössze 3,8 km. A két földdarab között nemcsak nemzetközi határ húzódik, hanem a dátumválasztó hosszúsági kör is. Az idő különbség a két sziget között 21 óra.

orszaghatarok10.jpg

Amerikai Egyesült Államok és Kanada. A határvonal végigfut Derby Line Kanadai kisvároson, sőt még egyes lakóházakon is. Előfordul hát, hogy egy háziasszony az államokbeli konyhájában főz és kanadai nappalijában étkezik. A fura határ eredete több mint kétszáz évre nyúlik vissza, egy földmérési hiba eredményezte.

orszaghatarok11.jpg

orszaghatarok12.jpg


Spanyolország és Portugália. 

orszaghatarok13.jpg
India és Pakisztán. A narancssárga reflektorokkal megvilágította határ, az űrből is látható.

orszaghatarok14.jpg

orszaghatarok15.jpg

orszaghatarok16.jpg

Haiti és a Dominikai Köztársaság. A Dominikai Köztársaság erdőgazdálkodási törvénye kissé szigorúbb, mint a bal oldali Haitié.

orszaghatarok17.jpg

orszaghatarok18.jpg


Lengyelország és Ukrajna. 

orszaghatarok19.jpg
Argentína, Paraguay és Brazília. Az Ingazu és a Parana folyók találkozását Hármas Határnak is nevezik. Ez köti össze a három dél-amerikai országot.

orszaghatarok20.jpg
Kína és Makaó.

orszaghatarok21.jpg

Németország és Cseh Köztársaság 

orszaghatarok22.jpg

Németország és Lengyelország határa az Odera folyón.

orszaghatarok23.jpg

Venezuela, Brazília és Guyana. A Roraima-hegy mintegy 15 km hosszú, lapos tetejű, 2772 m magas hegy a Pakaraima-hegységben, Brazília, Venezuela és Guyana határának találkozásánál. 

orszaghatarok24.jpg

Spanyolország és Gibraltár. 

orszaghatarok25.jpg

Belgium (balra) és a holland (jobbra).

orszaghatarok26.jpg

Argentína (balra) és Brazília (jobbra). Az Iguazu-vízesés jelzi a határt. Iguazu folyó egyik oldalán a brazil Paraná állam, és a másikon és az argentin Misiones tartomány.

orszaghatarok27.jpg

orszaghatarok28.jpg

Brazília és Bolívia. A határfolyó két oldalán az erdőirtások közötti különbség. Brazília világos zöld, és Bolívia sötétzöld.

orszaghatarok29.png

Németország és a Cseh Köztársaság.


orszaghatarok30.jpg
Spanyolország és Marokkó. 

orszaghatarok31.jpg

India és Pakisztán 

orszaghatarok32.png

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr4214275757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása