Érdekes fotók a múltból. 57.
2019. szeptember 17. írta: captain schuro

Érdekes fotók a múltból. 57.

Báró Georg Johannes von Trapp, Osztrák-magyar haditengerészet tiszti egyenruhájában, az első világháború körül.

erdekes_fotok657.jpg
A muzsika hangja musical nem puszta fikció, hanem valós történeten a felesége Maria von Trapp önéletrajzán alapul.

Tanklövedéktől megsérült német Tigris tank csöve, 1940.

erdekes_fotok658.jpg
Barry, Robin, és Maurice Gibb, azaz a Gibb-fivérek, 1956. Négy évvel később megalakítják a Bee Gees együttest.

erdekes_fotok659.jpg
West Houston Street és a Varick Street sarka, New York, 1890.

erdekes_fotok660.jpg
Mary Garden skót szopránénekesnő mint Mélisande a Pelléas és Mélisande című operában.

erdekes_fotok661.jpg
A Pelléas és Mélisande Claude Debussy francia zeneszerző 1902. április 30-án, Párizsban bemutatott operája. A szerző művével újfajta utakat járt be a műfajban, ami annyira újszerű és egyedi volt, hogy nem is talált folytatásra. A mű Debussy egyetlenegy maga által végigkomponált operája.

1976-ban néhány fiatal átalakította a Hollywood feliratot, Hollywoodból Hollyweedre.

erdekes_fotok662.jpg
1976. január elsején egy bizonyos Danny Finegood barátaival felmászott a Los Angeles-i Mount Lee tetejére, hogy egyedi módon ünnepeljék meg egy frissen életbe lépő kaliforniai törvényt. Az állam törvényhozói ugyanis az új „marihuána-törvény” értelmében a fű birtoklását többé nem bűncselekménynek, hanem csupán vétségnek minősítették. Erre emlékezvén Finegood és cimborái a domboldalon elhelyezkedő, az állam leghíresebb feliratában az utolsó két „O” betűt kötelek, kövek és szürke ponyvák segítségével „E” betűvé varázsolták át (a weed angolul a marihuánát is jelenti). Az akkori friss képek villámgyorsan elterjedtek a világon.

A Columbine középiskolai lövöldözésben megsérült diáklányt kísérik a társai.

erdekes_fotok663.jpg
A Columbine középiskolai mészárlás 1999. április 20-án, kedden, az Amerikai Egyesült Államokban történt a Columbine Gimnáziumban, Columbine városában Colorado államban, Denver és Littleton közelében. Két tizenéves diák, Eric Harris (18 éves) és Dylan Klebold (17 éves) fegyveres ámokfutása során meggyilkolt tizenkét diákot és egy tanárt, megsebesítettek 21 embert, majd öngyilkosok lettek.

A második el-alameini csatában brit fogságba esett német katonák, el-Alamein, Egyiptom, 1942. október 26.

erdekes_fotok664.jpg
A belgrádi állatkert igazgatója megpróbálja meggyőzni Sammyt, a csimpánzt, hogy menjen haza, miután az megszökött, Belgrád, 1988.

erdekes_fotok665.jpg
Egy Ainuk ember.

erdekes_fotok666.jpg
Az ainuk Japán őslakosai, egy népcsoport, akik szinte minden tekintetben elütnek a japán szigetek egyéb lakosaitól, vagyis a japánoktól. Más a nyelvük, más a vallásuk, más a kultúrájuk, sőt, más még a származásuk is, első ránézésre inkább tartoznak a kaukázusi rasszhoz, mintsem az ázsiaihoz. Sokan tartják őket Japán eredeti őslakosainak, akik eredetileg birtokolták és lakták a japán szigeteket, és akiket később az ázsiai kontinensről betelepülő japánok kiszorítottak, de valójában egyik nép eredete sem tisztázott, erősen vitatott ki honnan származik.

A londoni Szent Pál-székesegyház a német légi támadást követő tűzben, 1940. december.

erdekes_fotok667.jpg
Kövér férfiak boltja, East Village, New York, 1955.

erdekes_fotok668.jpg
Katie Sandwina osztrák erőművész

erdekes_fotok669.jpg
Artistacsalád gyermeke, ő is követte a családi hagyományt. erőművész lett. Birkózott, súlyt emelt, vasat görbített. Fellépései alkalmával komoly pénzt ajánlott fel annak, aki legyőzi – de ez soha, senkivel nem fordult elő. Az Egyesült Államokban 60 éves koráig volt a híres Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus tagja. Visszavonulása után a férjével New Yorkban nyitottak éttermet.

Marilyn Monroe koreai körutazásán

erdekes_fotok670.jpg
Marilyn Monroe és férje, Joe DiMaggio a nászútjukat töltötték Japánban 1954 februárjában, amikor Monroe meghívást kapott John E. Hull tábornoktól, az Egyesült Államok távol-keleti erőinek parancsnokától, hogy látogasson Koreába, és tegye tiszteletét az ott állomásozó katonáknál. Turnéja tíz fellépésből állt, amelyet négy nap leforgása alatt, fagypont alatti hőmérsékleten kellett kiviteleznie. Ennek ellenére egy igen vékony anyagú, testhezálló, nem keveset sejtető, szilvaszínű, flitteres ruhában tolta végig a műsort, amely során énekelt, táncolt, flörtölt és élcelődött is a katonákkal.

Benito Mussolini arcképe az olasz fasiszta párt központjának homlokzatán, 1934.

erdekes_fotok671.jpg
A NASA első asztronautái, a Mercury 7-es: Walter M. Schirra, Donald K. „Deke” Slayton, John H. Glenn, M. Scott Carpenter, Alan B. Shepard, Virgil I. „Gus” Grissom és L. Gordon Cooper. 1959. április 9.

erdekes_fotok672.png
A Szabadság-szobor lábujjai és a fáklyájának az alja a beszerelés előtt, 1885.

erdekes_fotok673.png
Édesanya, aki képét mutogatva keresi fiát a visszatérő hadifoglyok között, Bécs, 1947.

erdekes_fotok674.png
A a labdarúgó-történelem egyik legismertebb jelenete, az „Isten keze”.

erdekes_fotok675.jpg
Mint ismert, az 1986. június 22-én a mexikói világbajnokság negyeddöntőjében a végső győztes Argentína a gyűlölt ellenfél (ellenség) Angliával csapott össze, és győzte le végül 2–1-re. Maradona az 51. percben a második gólnál kézzel ütötte a labdát a kapuba. A meccs utáni sajtótájékoztatón Maradona így nyilatkozott: "Egy kicsi Maradona fejével, egy kicsi Isten kezével."

Szakszervezeti mozgalom demonstrációja az alkoholtilalom ellen az Egyesült Államokban 1931-ben.

erdekes_fotok676.jpg
A 13 éven át tartó alkoholtilalom ellen tüntettek az emberek. 1920 és 1933 között tartott. A tilalom igazán csak melegágya lett a különböző bűnszervezeteknek, akik csempészéssel és illegális termeléssel foglalkoztak.

A bejegyzés trackback címe:

https://4444k.blog.hu/api/trackback/id/tr10015113756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása